PVC tegel vloer: ideale combinatie tussen gietvloer en tegels?

Zoek jij een nieuwe vloer? Zo’n mooie betonlook of natuursteen vloer kan ook met PVC tegels. Het heeft zelfs voordelen!

Gietvloeren zijn enorm populair en hetzelfde geldt voor tegelvloeren. Beide zijn echter heel verschillend. Een PU gietvloer voelt comfortabel en zacht aan terwijl een tegelvloer juist hard en kil voelt. Daarentegen hebben veel mensen de voorkeur voor de uitstraling van tegels. Met een PVC tegel vloer lijken beide samen te komen in de ideale vloer. Een PVC vloer voelt in gebruik vergelijkbaar aan Polyurethaan. Polyurethaan is het materiaal waar de afkorting PU in PU gietvloer voor staat. Net als Polyurethaan is PVC ook een kunststof dat net iets flexibel blijft waardoor het prettiger aanvoelt dan steen. Wat is nog meer goed om te weten over een PVC tegel vloer? Dit artikel vertelt je er alles over.

PVC tegel vloer met vloerverwarming

Zowel keramische tegels als een gietvloer kunnen met vloerverwarming. Is vloerverwarming met PVC tegels ook mogelijk? Jazeker, PVC tegels bieden zelfs een van de hoogste rendementen haalbaar. De warmteweerstand is zeer laag, hierdoor warmt je huis snel op. Doordat PVC tegels iets flexibel blijven, kunnen ze prima met vloerverwarming gecombineerd worden zonder kans op schade. 

Zijn PVC tegels duurzaam?

Het is belangrijk om tegenwoordig op duurzaamheid te letten. PVC wordt al sinds de jaren 60 in vloeren en tal van andere producten verwerkt. Voor PVC recyclen zijn al meerdere technieken ontwikkeld. Hierdoor is PVC een duurzame keuze. Mensen twijfelen nog wel eens over PVC omdat het zo chemisch klinkt, maar wanneer je bij PVC tegels bestellen let op de keurmerken voor emissieklasse A+, REACH certificaat en DIBT keurmerk, dan weet je dat het aan de normen voldoet. Het is beter om een kwalitatieve PVC vloer te kopen die wel deze keurmerken heeft, dan om voor de goedkoopste PVC tegel vloer te gaan die dit niet heeft. 

Betonlook vloer, ook dit kan met PVC tegels

Een betonlook vloer past helemaal in de interieurtrends van vandaag. Beton past zowel in de al langer gangbare industriële interieurs als de nieuwe trend in natuurlijke interieurs. Maar een betonnen vloer is totaal wat anders dan een betonlook vloer. Beton is koud, ruw en geeft het binnenklimaat een onprettige luchtvochtigheid. Daarom is er de betonlook vloer, het lijkt op beton maar is veel mooier en prettiger. Betonlook kan als gietvloer van woonbeton, maar dit is flink aan de prijs en vergt nog wel wat periodiek onderhoud. Betonlook PVC tegels kopen is een stuk voordeliger en makkelijk in onderhoud. 

Kun je zelf een PVC tegel vloer leggen?

Je weet nu dat PVC goed met vloerverwarming kan, duurzaam is, aan de gezondheidsnormen voldoet als het over de juiste keurmerken beschikt, en voordelig is. Misschien ben je er al over uit en overweeg je een PVC tegel vloer kopen. Dan is er nog de vraag over het leggen van PVC. Er bestaat plak en klik PVC. Plak PVC is heel dun en wordt op de vloer gelijmd. Klik PVC is vergelijkbaar met laminaat. Plak PVC kun je moeilijk zelf leggen, beter is het om een expert in te schakelen. Een klik PVC vloer kun je wel zelf leggen, maar als je weinig ervaring hebt, kun je ook dit beter laten doen. Een PVC vloer gaat zeer lang mee, dus de kosten voor PVC vloer leggen haal je er dubbel en dwars uit.