Quooker: de kokendwaterkraan voor in iedere keuken

Quooker

De Quooker-kraan heeft zich sinds de uitvinding, in 1970, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. In 1990 lieten zij de wereld voor het eerst kennismaken met direct kokend water uit de kraan, waarna het bedrijf een enorme groei kende. Inmiddels zijn er wereldwijd duizenden dealers, verdubbelt de omzet elke drie jaar en wordt de populaire kokendwaterkraan verkocht in wel vijftien verschillende landen. Het bedrijf heeft dan ook de ambitie om zoveel mogelijk moderne keukens van kokend water te voorzien op een slimme en verantwoordelijke manier. De techniek achter deze kraan wordt constant verder doorontwikkeld om zo bij de tijd te blijven en kwaliteit te kunnen blijven garanderen.  

Hoe werkt de kokendwaterkraan? 

Zie je de voordelen van een Quooker-kraan in? Dan vind je het vast interessant om precies te weten hoe hij werkt. We vertellen je hier dan ook graag meer over. Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het keukenkastje eronder. Het reservoir zorgt ervoor dat het water constant op een temperatuur van 107°C blijft. Je verwacht misschien dat dit veel energie kost, maar niets is minder waar. De Quooker COMBI(+) reservoirs zijn voorzien van een Energielabel A en zorgen er tevens voor dat je nooit meer hoeft te wachten op warm water. Het stand-by verbruik is 10W per dag wat nog minder dan een spaarlamp.

 

Meer over Quooker 

Onlangs heeft Quooker de vernieuwde CUBE geïntroduceerd. Dit reservoir kun je toevoegen aan je huidige systeem en maakt het mogelijk bruisend en gekoeld water uit je kraan te tappen. Quooker blijft innoveren en introduceert met enige regelmaat nieuwe producten of productverbeteringen. Ben je benieuwd naar andere producten of wil je meer weten over de werking van een Quooker-systeem? Neem dan een kijkje op de website of ga langs bij een keukendealer bij jou in de buurt voor persoonlijk advies.  

Editor: Media team

Datum: 26-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Quooker