Raamdecoratie kunststof kozijnen: wat zijn de mogelijkheden

Raamdecoratie wordt niet alleen toegevoegd aan het interieur voor de functie. Waar men voorheen koos voor raamdecoratie die goed was voor de lichtregulering of helpt bij het behouden van de privacy, wordt raamdecoratie nu ook gekozen voor het esthetische aspect. Het voegt iets toe aan ieder interieur en raamdecoratie zorgt voor sfeer. Heeft je woning kunststof kozijnen dan maak je wellicht andere keuzes op het gebied van raamdecoratie dan wanneer je bijvoorbeeld houten kozijnen hebt. Wij hebben hier de opties van raamdecoratie met kunststof kozijnen voor je op een rij gezet, zodat je inspiratie kan opdoen.

Raamdecoratie kunststof kozijnen: Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn gordijnen die bestaan uit een strak gevouwen of geplooide stof. Ze zijn vaak voorzien van een zogenaamde ‘top down bottom up’ functie. Dat betekent dat je de gordijnen in iedere gewenste stand vast kan zetten. Wil je dat de gordijnen aan de bovenkant van je raam hangen of heb je ze liever in het midden of onderaan het raam, het kan allemaal. Daarnaast zijn ze perfect voor kunststof kozijnen omdat ze niet vast geboord hoeven te worden. Het frame is namelijk vaak voorzien van een magneetband, waardoor ze eenvoudig op het kozijn geklikt kunnen worden.

Raamdecoratie kunststof kozijnen: Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten, waardoor ze passen bij iedere interieur en echte sfeermakers zijn. Door de lamellen te kantelen kun je spelen met de lichtinval, waardoor je kunt genieten van de zonwerende functie. Andere voordelen van de jaloezieën zijn dat ze eenvoudig schoon te maken zijn en vaak helemaal op maat gemaakt worden. Daardoor passen perfect in jouw kunststof kozijnen en hoef je niet bang te zijn dat de gordijnen na een tijdje vies zullen ogen.

Raamdecoratie kunststof kozijnen: Rolgordijnen

Tot slot geven we je graag nog wat meer informatie over rolgordijnen. Deze kun je, zoals de naam al doet vermoeden, eenvoudig naar beneden rollen zodat je op deze manier de lichtinval kunt bepalen. Er zijn erg veel verschillende soorten rolgordijnen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een grote variatie aan stofsoorten, kleuren en formaten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor een verduisterende variant te kiezen en of een soort die zorgt voor de benodigde privacy. Ook rolgordijnen zijn te monteren doormiddel van een magneetband, waardoor je dus niet hoeft te boren. Je raamdecoratie kunststof kozijnen blijven op deze manier mooi en je creëert zo eenvoudig meer sfeer.