iEar, home cinema, beeld en geluid, thuisbioscoop

  • iEar’ | Ultimate sound and vision
  • St. Ceciliastraat 28
  • 5038 HA Tilburg
  •  
  • Beethovenstraat 9-b
  • Amsterdam

Realisatie private home cinema | iEar’

De realisatie van een thuisbioscoop was de opdracht voor iEar’, omdat deze niet mocht ontbreken in deze prachtige Larense villa. Voor deze private home cinema werd door de bewoners een aparte ruimte beschikbaar gesteld die in samenwerking met The Home Director werd omgetoverd tot home cinema. The Home Director verzorgde het interieur, waarin iEar’ de apparatuur en techniek verzorgde. En bij iEar’ zijn we allemaal filmliefhebbers, dus is het realiseren van een thuisbioscoop is niet alleen één van onze specialismen, maar ook vooral erg leuk om te doen. Als het eindresultaat daar is en de eerste film speelt, beleven we altijd weer een kippenvelmoment. Voor deze bioscoop hebben we producten gebruikt die zich al geruime tijd bewezen hebben.

iEar, home cinema, beeld en geluid, thuisbioscoop

iEar, home cinema, beeld en geluid, thuisbioscoop

Luidsprekers

Voor de luidsprekers werd een zorgvuldige selectie gedaan uit het uitgebreide assortiment van Bowers & Wilkins inbouwluidsprekers. Bowers & Wilkins is een van ’s werelds meest vooraanstaande luidsprekerfabrikanten en levert een omvangrijk protfolio aan custom install speakers, speakers die ingebouwd en weggewerkt kunnen worden. Grotendeels uit het zicht onttrokken bieden de luidsprekers dan toch een sensationele prestatie. Samen met de opdrachtgever inventariseren we de mogelijkheden van de ruimte om zodoende te beslissen welk prestatieniveau luidspreker gekozen wordt. Bij Bowers & Wilkins zijn vier lijnen inbouwluidsprekers met verschillende prestatieniveaus, waardoor elke cinema op wens ingericht kan worden. De wand- en plafondluidsprekers zijn prachtig verwerkt in het decor en de front luidsprekers zijn volledig verstopt door gebruik te maken van een akoestisch transparant projectiescherm. Alleen het beeld is zodoende te zien, terwijl het geluid door het doek de ruimte in komt.

iEar, home cinema, beeld en geluid, thuisbioscoop

Elektronica

Voor de aansturing is gebruikgemaakt van een topklasse Denon AV receiver. Een AV receiver vormt het hart van een home cinema en bij Denon weten ze daar wel raad mee. Je beschikt ermee over de meest recente beeld- en geluidstechnieken zoals 4K Ultra HD beeld en Dolby Atmos geluid. Dit mag tegenwoordig in een thuisbioscoop niet meer ontbreken. Met 4K beleef je de film in de hoogste beeldresolutie en Dolby Atmos zorgt voor een 3D surround geluidssensatie, ook voor de ultieme beleving. De projectie vindt plaats door een Optoma cinema projector waarbij geprojecteerd wordt op een Lumene Cinema screen. Lumene is een Franse fabrikant van projectieschermen van hoge kwaliteit, toepasbaar in elke situatie en verkrijgbaar in uiteenlopende maten, een prachtproduct voor een private cinema. Het geheel wordt bediend met één afstandsbediening, voor het ultieme comfort.

iEar’ is specialist in de realisatie van thuisbioscopen. Ook benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze vestigingen in Tilburg of Amsterdam. In onze winkels kunnen we je ter inspiratie in één van de daar gerealiseerde thuisbioscopen je alle mogelijkheden demonstreren.

Tekst: iEar’
Fotografie: iEar’

____

____

Meer projecten bekijken van iEar’