rechte trap, van bruchem staircases, trappen, speelse uitstraling

  • Van Bruchem Staircases
  • Skoon 80 – F
  • 1511 HV Oostzaan

Rode rechte trap brengt schoolgebouw tot leven | Van Bruchem Staircases

Een kleurrijke blikvanger in een levendig schoolgebouw. Met zijn opvallende oranjerode kleur trekt deze rechte trap direct de aandacht. Niet alleen de kleur, maar ook het ontwerp van Van Bruchem Staircases is bijzonder. Speelse details zorgen ervoor dat de trap bij jong en oud in de smaak valt.

Speelse details

Van Bruchem Staircases hield bij dit ontwerp goed de functie van het gebouw – een school – in het achterhoofd. Een school is een omgeving die prikkelt, die uitnodigt om nieuwe dingen te leren. Het ontwerp zit dan ook vol speelse details. Zo waaieren de traptreden naar boven toe iets uit, wat zorgt voor een uitnodigend effect. Daarnaast is aan de ene kant van de trap de balustrade dicht gemaakt en is deze aan de andere kant juist open, waarbij gebruik is gemaakt van glas.

Passend in de ruimte

De rechte trap is een blikvanger, maar past tegelijkertijd goed bij de rest van het gebouw. De baksteenrode kleur is ook gebruikt in het trapgat en komt terug in één van de kasten op de begane grond, waardoor één geheel ontstaat. De trap heeft open treden en is gelakt. Het staal – met reliëf om uitglijden te voorkomen – past perfect bij de speelse maar toch stoere uitstraling. De trap is voorzien van ronde zilverkleurige stalen leuningen: een heel andere kleur die zorgt voor een subtiel contrast.

Rechte trap met een vrouwelijk tintje

De trap oogt robuust, maar heeft toch zeker ook een vrouwelijk tintje. Kijk maar eens goed. Doet deze rechte trap jou aan nog iets anders denken? Dat zou kunnen… De blikvanger heeft namelijk ook wel wat weg van een stijlvolle pump. Deze illusie ontstaat omdat de trap aan één kant met een pilaar op de grond steunt. Een bijzonder en humoristisch detail.

Tekst: Van Bruchem Staircases
Fotografie: Van Bruchem Staircases

____

____

Alle projecten van Van Bruchem Staircases bekijken?