Keuken, Modern klassiek interieur, MarStyling

Renovatie klassieke woning in Frankrijk | MarStyling

De klassieke elementen zijn behouden, maar wel vertaald naar het heden

Een idyllisch Frans plaatsje, een bijzondere jarendertigwoning en uitzicht op de Maas. De bewoners vonden in Dun-Sur-Meuse bij toeval een pracht van een huis. Bij binnenkomst bleek het een ruwe diamant, want het pand had geen voorzieningen meer en moest helemaal gestript worden. Nu heeft de woning een modern klassiek interieur. De klassieke elementen zijn behouden, maar wel vertaald naar het heden.

Van buiten was de woning karakteristiek en charmant, maar van binnen was het een echte bouwval. Bewoner: “Er zat niks in: zelfs geen verwarming, water of elektriciteit.” Er moest dus veel aan gebeuren. Het stel kwam bij Van Oort Interieurs in Uden uit, omdat dit bedrijf vaker projecten in het buitenland uitvoert. Het project werd samen met Mariëlle Stolk van MarStyling uitgevoerd.

Licht en ruimte
Het pand was behoorlijk donker, dus Mariëlle heeft een aantal muren laten verwijderen om meer licht en ruimte te creëren. Zo is de muur in de woonkamer naar de voormalige keuken verwijderd, waardoor een grote woonkamer en bibliotheekkamer ontstonden. Een bijzondere bibliotheekkast verbindt deze ruimtes en benadrukt de lengte ervan.

Een grote keuken met uitzicht op de Maas. Klassieke en moderne elementen vormen samen een tijdloos geheel.

MarStyling, Keuken, Modern klassiek interieur, eettafel, stoelen, eetkamer


“De keuken sluit aan op de woonkamer en biedt een prachtig uitzicht op het water”


Modern klassiek interieur, MarStyling

MarStyling ontwierp een bijzondere bibliotheekkast op maat. De honderd jaar oude vloer van moeraseiken is gerestaureerd.

Vloer als eyecatcher
Bouw- en Timmerbedrijf Ketelaars heeft de ontworpen maatwerkmeubels, keuken en kozijnen gemaakt en de verbouwing verzorgd. Om de wens van een grote keuken te realiseren, kwam een gedeelte van de lange hal te vervallen. De keuken sluit aan op de woonkamer en biedt een prachtig uitzicht op het water. Een honderd jaar oude parketvloer van moeraseiken is de eyecatcher in de woning geworden. De bewoners wilden de vloer graag behouden. Het was een uitdaging, maar het is zeker de moeite waar geweest.

Van Oort Interieurs, Woonkamer, honderd jaar oude parketvloer van moeraseiken, Modern klassiek interieur, MarStyling

Door de muur van de voormalige woonkamer te verwijderen, ontstond een grote, lichte ruimte.

Slaapkamer, master bedroom, paars, bed, maatwerk achterwand, Modern klassiek interieur, MarStyling

Warme kleuren en moderne accessoires geven een ‘modern classic’ uitstraling.

Klassieke ornamenten
Op de bovenste verdieping werden twee slaapkamers met bijbehorende badkamers en een kantoor gecreëerd. Ook heeft Mariëlle een passend kantoormeubel ontworpen. Het trappenhuis is lichter gemaakt, het leidingenwerk is opnieuw aangelegd en de plafonds zijn vernieuwd, inclusief de klassieke ornamenten. Melssen Peperkamp Elektro heeft bovendien domoticavoorzieningen aangelegd, waardoor de verlichting, verwarming en alarmcentrale in de woning vanuit Nederland te besturen zijn.

Lamp met klassieke ornamenten, aangesloten door Melssen Peperkamp Elektro, Modern klassiek interieur, MarStyling

Woning in Frankrijk, renovatie, Modern klassiek interieur, MaryStyling

Positief gevoel
De bewoners hebben nu een heel prettige plek om te zijn. “Het voelt heel erg aan als thuis. Het karakter van het huis is behouden. En onze wensen, zoals de grote eettafel en het uitzicht, zijn uitgekomen.” Alle betrokkenen houden een positief gevoel over aan de verbouwing. Mariëlle: “Het was een bijzondere tijd. Het is heel mooi om samen aan zo’n karakteristiek huis te mogen werken en het ontwerp tot leven te brengen.”

Tekst: Anne de Haan & webredactie
Fotografie: Cindy Willems

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Elektrotechnische installaties, Melssen Peperkamp Elektro
    Ravenstein | www.mpe-elektro.nl