Renovatie villa met tegelvloer in Laren

Daacha Designvloeren

In deze rietgedekte villa is de gehele begane grond op de schop gegaan. Designa heeft getekend voor het ontwerp, lees een nieuwe indeling. Niet uitgebouwd, maar puur opnieuw ingedeeld met de nieuwe leefkeuken in het midden van de woning. Prachtige zichtlijnen aan 2 zijden over gehele breedte langs de keuken. Veel meubelmaatwerk en een fantastisch lichtplan.

Gietvloer, vloeren, Daacha Designvloeren, The Art Of Living

Egaliseren

De bestaande vloerafwerking bestond uit een tegelvloer, wat niet meer helemaal van deze tijd is. De vloer was ook zeker niet vlak, dat had te maken met eerdere verbouwingen. Daacha heeft dus moeten egaliseren. Omdat het om 170 m2 ging in behoorlijke laagdiktes, is dit gedaan m.b.v. een vrachtwagen die op de parkeerplaats de egaline automatisch aanmaakt en via een slang naar binnen brengt. Uiteraard is de tegelvloer eerst met diamant geschuurd en behandeld met een primer om aanhechting te kunnen garanderen. Nieuw leidingwerk in de vloer was daarmee ook weggewerkt.

Gietvloer, vloeren, Daacha Designvloeren, The Art Of Living

Een stijlvolle gietvloer

Het ontwerp leent zich erg goed voor een gietvloer, alle ruimtes lopen naadloos in elkaar over. De gietvloer is de verbindende factor en brengt tegelijkertijd rust. De Daacha gietvloer is een beetje zacht en voelt om die reden erg comfortabel aan, zeker als de vloerverwarming aanstaat. In de zomer voelt de vloer juist koel aan. Contactgeluiden van het lopen worden geabsorbeerd door de gietvloer.

Gietvloer, vloeren, Daacha Designvloeren, The Art Of Living

Geslaagde renovatie

Al met al meer dan een geslaagde renovatie. Het ontwerp is modern en strak, maar tegelijkertijd word je omarmd bij binnenkomst. Daacha’s duo gietvloer, in een grijstint met een natuurlijke vleug, past heel goed in het plaatje. Stijlvol.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 13-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Daacha

Fotografie: Denise Zwijnen