Restaurant craft , Timmers Architecten, the art of living

Brabantse gemoedelijkheid bij Restaurant Craft | Timmers Interieurarchitectuur

De regio Eindhoven heeft er een prachtige horecaplek bij. Op tien minuten afstand van Eindhoven Airport, gelegen in het landelijke Wintelre, vind je Hotel 46 en Restaurant Craft onder één dak. Het echtpaar Joyce en Ronny de Jong weten precies wat gastvrijheid is. Toen zij de kans kregen om het hotel en restaurant uit te gaan baten, sprongen zij in het diepe en grepen deze kans met beide handen aan. Hier ervaar je de passie voor gastvrijheid en geweldig lekker eten in het kwadraat. Ervaar het zelf in Wintelre.

Perfecte combinatie

Even terug naar de start van deze nieuwe aanwinst voor de regio. Op de plek waar vroeger een langgevelboerderij stond, werd eind 2015 gestart met de plannen voor een hotel-restaurant. Eigenaar Ad Das wist dat dit de perfecte plek zou zijn voor een nieuw concept en met het uitbatersechtpaar De Jong kreeg het concept vleugels. Timmers Architecten was verantwoordelijk voor de architectuur en de interieurarchitectuur. Tijdens het proces naar het definitieve ontwerp bleek de samenwerking tussen de uitbaters en het bureau dé perfecte combinatie. Jong en oud, zakelijke en particulieren: iedereen voelt zich hier thuis. En dat is een geweldig compliment.

Restaurant craft , Timmers Architecten, the art of living

Innoxi Metal Company maakte de stalen deur met twee zijlichten (rechtsboven), de scheidingswand, vitrinekast en de leestafel, inclusief lectuurbak en onderstel.

Het meubilair is speciaal geschikt voor horeca en werd geleverd door Vervoort Meubelen uit Goirle.

Het Craft gevoel

Als je Restaurant Craft binnenloopt dan valt de robuuste en warme sfeer je direct op. De afscheiding tussen de lobby van het hotel en de loungeruimte van het restaurant wordt gevormd door een glazen vitrinekast waarin allemaal mooie spulletjes staan. In de open keuken bereiden de koks met veel passie en liefde voor het vak alle gerechten en kun je kiezen uit verschillende gerechten. Het Craft gevoel smaakt naar meer.

Restaurant craft , Timmers Architecten, the art of living

De wandbekleding en het schilderwerk werd verzorgd door Van Vonderen Schildersbedrijf.

Restaurant craft , Timmers Architecten, the art of living

Alle binnenwanden, hotelscheidende wanden en plafonds werden geplaatst door Schelp bouw & interieur. Zij maakten ook het interieurwerk van de kamers, zoals meubels, spiegels en douchewanden.

In een hotel is klimaat uitermate belangrijk. KTB van de Ven zorgde daarom voor een goede airconditioning en de warmtepomp. Beuk Horeca plaatste de bar, keuken en spoelkeuken en de vries-/koelcellen. Daarnaast installeerden zij de afzuiginstallatie en luchtbehandeling.

Uitzicht op het landschap

Timmers Architecten maakte een ontwerp voor het hotel met 72 kamers. Je kunt kiezen voor een royal room, twee ruime suites met uitzicht op het landschap en de family rooms die plaats bieden aan het hele gezin. Iedere kamer heeft een eigen balkon met privézitje en het hotel heeft een ruime parkeerplaats met de mogelijkheid om je elektrische auto of fiets op te laden, drie vergaderzalen en een fitnessruimte. Op iedere verdieping staat een kleur centraal en die kleur is verwerkt in allerlei details, zoals de vloerbedekking, de gordijnen, het behang, de kussens en het bedtextiel.

Restaurant craft , Timmers Architecten, the art of living

De comfortabele hotelboxsprings werden geleverd door Swiss Sense.


“Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de gasten van het hotel en de gasten van het restaurant. Je bent meer dan welkom”


Keraproject leverde de wand- en vloertegels van de kamers, de openbare ruimtes en het horecagedeelte. Het gas, water, sanitair, de luchtbehandeling, verwarming en airco werden geïnstalleerd door A.J. Loots.

 

Koken met seizoensgebonden ingrediënten is fantastisch

Ik zit aan tafel met de chef-kok van Restaurant Craft. Stefan van Mierlo is 28 jaar en was voorheen kok in restaurant de Drie Linden in Postel. Toen hij door Joyce en Ronny gevraagd werd om mee te gaan naar Wintelre om daar chef-kok te worden, hoefde hij daar niet echt lang over na te denken. Koken is zijn passie en mensen verrassen met geweldige gerechten is zijn dagelijkse uitdaging.


“Op iedere verdieping staat een kleur centraal en die kleur is verwerkt in allerlei details, zoals in het behang”


De volledige e-installatie, inclusief (nood)verlichting, beveiliging, intercom en oplaadstations, werd geïnstalleerd door Verheggen Elektrotechniek. De luxe fitnessruimte is 24/7 beschikbaar voor hotelgasten.

Of je nu kiest voor een classic, deluxe, family room of een suite: alle kamers zijn bereikbaar via de centrale lift. De bijzondere tapijten, PVC vloeren en de (o.a. JASNO) raambekleding werd geleverd door Frans Soetens Woninginrichting.

Restaurant craft , Timmers Architecten, the art of living

Alument leverde de aluminium kozijnen, terwijl de platdakramen afkomstig zijn van Luxlight.

Ingrediënten uit eigen streek

“Wij koken zoveel mogelijk met ingrediënten uit deze streek. Het brood komt van de molen uit Oerle, het ijs komt van de lekkerste ijswinkel, De Smaak in Eersel, en we kopen ons vlees in bij horeca Smulders. Die halen al hun vlees direct bij de boeren uit de omgeving. Ja, koken met ingrediënten uit de streek en seizoensgebonden gerechten bedenken en maken is mijn passie. Ik ben trots op Restaurant Craft.”

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten bekijken van Timmers Architecten?