Metalura, glazen wand,

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952 CA, Alblasserdam

Riante glazen wand | Metalura  

Op een prachtige plek in het Brabantse Breda, aan de rand van een bos, staat sinds ruim een jaar een schitterende, nieuwgebouwde bungalow. De verantwoordelijke architect is direct ook de  bewoner  en wist zijn kennis, kunde en visie samen te brengen in de realisatie van een modern bouwwerk dat, vanwege zijn natuurlijke uitstraling, perfect past binnen zijn groene omgeving. Om dat te bereiken werd zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de woning natuursteen toegepast en een riante glazen wand van

 geplaatst, zodat buiten en binnen naadloos in elkaar overgaan.  

Lange zichtlijnen

De plattegrond  kreeg  een open karakter met lange zichtlijnen, zodat je vanuit de verschillende ruimtes met elkaar in verbinding blijft.  De ruimtes wordenop subtiele wijze  ‘afgebakend’ door in het plafond te spelen met diepte.  Het  platte  dak  hebben ze laten aankleden met  diverse  beplanting, wat zorgt voor een  mooi  pallet aankleurenende woning extra levendig maakt. De  rechthoekige architectuur  heeft een speels karakter gekregen door aan de voor- en achterzijde in de  dakranden  grote  openingen te verwerken, met in enkele een boom, waardoor een heel mooi samenspel van architectuur en natuur is ontstaan. 

Metalura, glazen wand,

Ongeacht het seizoen

De glazen vouwwand van Metalura is een enorme aanwinst op dit geheel, omdat je in ieder seizoen optimaal kunt genieten van deze bungalow. De wand zorgt er namelijk voor dat je kan regelen of je wel of geen wind wil ontvangen op je terras en hij houdt regenval tegen. Als specialist in slimme glassystemen weet Metalura als geen ander welke mogelijkheden er zijn om optimaal van de buitenruimte te genieten, elke dag, in elk seizoen. De collectie slimme glassystemen is verrassend breed. Het bedrijf garandeert een oer-Hollandse kwaliteit vanaf de grondstofkeuze tot het productieproces in eigen fabriek te Alblasserdam. 

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dré Wouters 

___

___

Meer projecten bekijken van Metalura?