Keuken, bulthaup, Lab32 Architecten, theartofliving

  • bulthaup Nederland B.V.
  • Hogeweg 141-a
  • 5301 LL Zaltbommel

Riante keuken | bulthaup

Deze villa, voor een echtpaar met een kind, is gebouwd op de oorspronkelijke plek van een gedateerde 60’er jaren bungalow. De villa speelt dankzij Lab32 architecten in op de voorliefde van de bewoners voor het buitenleven. De woonbox zweeft prachtig boven het natuurlijk glooiend landschap en is aan de voor- en achterkant voorzien van panoramische raampartijen die de relatie binnen buiten optimaliseert en transparant maakt. Er is enorm veel ruimte gereserveerd voor de keuken, dus bulthaup heeft zowel letterlijk als figuurlijk alle ruimte gekregen om hier een waanzinnige keuken te realiseren. Er is gekozen voor het meest klassieke en gewaardeerde kleurcontrast zwart-wit.

Vernuftige wegwerking

De ruimte waarin de keuken is gesitueerd vangt volop daglicht en is daarom een zeer prettige ruimte om veel tijd in door te brengen; meer dan slechts ontbijt en diner. Om de ruimte zo groot te houden, zijn draagpilaren niet weggewerkt, maar lekker rauw, industrieel en onafgewerkt in het zicht gelaten. Ook over de afzuigkap is nagedacht: dit exemplaar is vernuftig weggewerkt in het plafond, zodat je geen zichtbelemmering hebt. Want eerlijk is eerlijk: een afzuigkap is nooit mooi.

Keuken, bulthaup, Lab32 Architecten, theartofliving

Royaal vrijstaand

Het eerste keukenelement is het eiland, prachtig wit, ruim en uiteraard royaal vrijstaand. De brede lades zorgen voor een optisch langgerekt effect en dat past perfect bij de belijning van de rest van de ruimte. Ook de kookplaat is weggewerkt in het keukenblad, zodat ook hier geen onderbreking plaatsvindt. In het verlengde van het eiland is de eettafel geplaatst, om de lengte in de ruimte te houden en uiteraard om van deze keuken echt een leefkeuken te maken.

Keuken, bulthaup, Lab32 Architecten, theartofliving

Gecentreerd

Het tweede keukenelement is de volledige kastenwand die is uitgerust met de meest moderne keukenapparatuur. De drie apparaten zijn mooi gecentreerd, wat zorgt voor een oogstrelend symmetrisch beeld. Het wit van de kastendeuren is identiek aan de wand- en plafondkleur, zodat het geheel mooi in elkaar opgaat.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jo Pauwels

___

bulthaup, luxe keuken, design keuken, keuken op maat

___

Meer projecten van bulthaup bekijken?