Sels Villabouw, Landelijke villa

  • Villabouw Sels
  • Wijnegemsteenweg 24
  • 2970 ’s Gravenwezel (BE)
  • Contact:
  • Tel.: +32 03 680 16 16
  • E-mail: info@sels.be

Riante landelijke villa | Sels Villabouw 

Maak kennis met het prachtige villabouwbedrijf Sels, met 50 jaren aan ervaring en minstens 500 schitterende realisaties op naam. Ze zijn vooral gespecialiseerd in het bouwen van moderne en landelijke villa’s. Van die laatste categorie hebben we hier een heel mooi voorbeeld. Dit ontwerp is naar een duidelijke stijl, maar ook zeker uniek en persoonlijk. Deze Vlaams landelijke klassieker realiseerde Sels Villabouw op een exclusieve locatie in een residentiële wijk.  De ontwerpers zorgden voor een design dat opgaat in de prachtig aangelegde tuin met extra aandacht voor waterhuishouding. 

Ambachtelijke verwerking

Het ontwerpen met daarin meegenomen de tuin ging ook nog verder. Doordachte  landscaping  veranderde een overwoekerde kavel in een stuk natuur waarin de woning tot zijn recht komt in een kloppend geheel.  Een brug over water creëert privacy en levert het huis grandeur zonder opvallend te willen zijn.  De villa is een voorbeeld van de ambachtelijke verwerking van natuurlijke en gerecupereerde materialen door de vakmensen van Sels.  Oude klampsteen gemetst in kruisverband in combinatie met rode gerecupereerdeBoomsepannen garanderen authenticiteit. De ruime garage blijft ondergeschikt aan de landelijke villa.  Haar eiken gevelbekleding met weggewerkte poorten vragen om de dikke rieten kap.  

Sels Villabouw, Landelijke villa

Huislijke gezelligheid

Goten en aansluitingen tussen muren en daken worden afgewerkt met ter plaatse verwerkt lood en zink. Het voegwerk wordt zo dun mogelijk gehouden en met kleurnuances aangebracht.  Deze details van de landelijke villa zorgen voor een tijdloos karakter.  Voor het oog van de liefhebber zijn het deze details die het eindresultaat laten schitteren.  Het interieur is romantischer dan doorsnee.  Het is niet overladen, maar gaat voorbij het landelijk minimalistische. Ingelegde panelen, lambrisering, kroonlijsten, parket in visgraat en Hongaarse pijl… het kon allemaal nog eens zolang het hele huis dezelfde sfeer ademde. Een keuken met terracottavloer en ramen met kruisverdelingen en een bibliotheek in massief eik met ingewerkte open haard leveren echte huislijke gezelligheid.  Goed gebracht is een klassieker altijd een winner. 
Sels Villabouw, Landelijke villa

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Sels Villabouw

___

 

___

Meer projecten bekijken van Sels Villabouw?