Leefkeuken, Swkls Architects, the art of living

Riante leefkeuken | Swkls Architects

In een groen gebied onder de rook van Eindhoven is sinds een klein jaar een schitterende nieuwgebouwde villa gelegen. Het ontwerp staat op naam van Swkls Architects. Het bureau vertaalde de woonwensen van de bewoners in de architectuur van een rietgedekte woning met modern-warm karakter. The Art of Living mocht een kijkje nemen in de indrukwekkende villa en sprak met zowel de bewoners als de verantwoordelijke architect Ronald Swinkels over het boeiende project. De riante leefkeuken staat bij ons met stip op één!

Elektrische, domotica, verlichting, camera, beveiliging, en zonnepanelen installaties: Van Geffen Electrotechniek B.V.

Leefkeuken, Swkls Architects, the art of living

Deurbeslag: FORMANI.

 

Harmonieuze architectuur

Achter de realisatie van de sfeervolle nieuwbouwvilla gaat een bijzonder verhaal schuil. De bewoners hadden al geruime tijd een bouwwens. Toen ze deze kavel tegenkwamen, waren ze direct verkocht. Ze vielen voor de enorme ruimte en het vrije uitzicht over de weilanden. De samenwerking met Swkls Architects resulteerde in een drie verdieping tellende villa met een langgerekte architectuur, waardoor de vrij smalle kavelvorm uitstekend is benut.

Leefkeuken, Swkls Architects, the art of living

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland

 

Glazen balustrade trap: Carlo Glas.

Leefkeuken, Swkls Architects, the art of living

Douchewanden: Carlo Glas. Warmte installaties: Jack Coolen Installatietechniek. Marmer: Galante Natuursteen.

Leefkeuken, Swkls Architects, the art of living

Leverancier haarden: Heerkens Openhaarden & Kachels.

 

Luxury living

De living ademt een gevoel van luxe en ontspanning. Een sfeervolle haard is tussen de living en de leefkeuken gecreëerd, welke zorgt voor een behaaglijk gevoel. De living is aangekleed met een royale hoekbank en een plafondhoge kastenwand, die tevens dienstdoet als tv-meubel. Te midden van de houten bekleding is luxe marmer toegepast, dat het geheel een glamorous uitstraling geeft. Achter de hoekbank is een tweede zitje gecreëerd. De living is met veel smaak gedecoreerd met prachtige accessoires, waaronder plant- en bloemdecoraties.

Leefkeuken, Swkls Architects, the art of living

Parasol: Solero Parasols. Buitenmeubilair: Borek parasols | Outdoor Furniture.

Rieten kap: Rietdekkersbedrijf de Laat. Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Gebr. Peeters. Architect: Swkls Architecten.

 

Waanzinnig uitzicht

De grote leefkeuken is bewust aan de achterzijde van de woning gelegen, zodat de bewoners al kokend en etend kunnen genieten van het adembenemende uitzicht over hun eigen tuin en de weilanden daarachter. De keuken heeft een strak design, bestaande uit een lange achterwand en een groot kookeiland. Hoogwaardige materialisering, waaronder donkerkleurig hout en wit natuursteen, geeft het geheel een rijke uitstraling. De zwevende trap kreeg bewust een plek in het leefgedeelte en vormt daardoor de stijlvolle verbinding met de eerste etage, waar een ‘mini-vide’ met glazen wand is gecreëerd.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Dré Wouters
Fotografie portretfoto: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Swkls Architects?