tuin met vijver, Hendriks Hoveniers, tuin, tuindesign, vijver, riante tuin

  • Hendriks Hoveniers
  • Tatelaarweg 20
  • 6941 RB Didam

Riante tuin met vijver | Hendriks Hoveniers

Een exclusieve woning verdient een exclusieve tuin. Wanneer er veel aandacht is besteed aan het huis, is het eeuwig zonde als je dat huis niet eert met een net zo doordacht plan voor de tuin. Een tuin is letterlijk de versiering van je huis en kan ook het huis zoveel meer karakter geven. Hendriks Hoveniers heeft ruime ervaring in het aanleggen van exclusieve tuinen voor landgoederen, stadsvilla’s, notariswoningen en villa’s. Ze werken graag met hoogwaardige materialen. De combinatie daarvan zorgt voor authentieke karakteristieken van het omringende landschap. Het project dat hier wordt uitgelicht is vormgegeven door Studio Kees Marcelis en zij hebben de expertise van Hendrik Hoveniers ingeroepen voor een tuin met vijver.

Hoogwaardige materialen

Hendrik Hoveniers werkt graag met materialen en groen zoals natuursteen, cortenstaal, exotische planten en diverse soorten hout voor de aanleg. Door de aanleg van zichtlijnen met bomen en planten, diverse niveaus en trappen, glooiende heuvels en waterpartijen of (zwem)vijvers zet de tuin zich vloeiend door van de woning naar de omgeving. De eyecatcher van deze tuin is de enorme spiegelvijver die van gigantische lengte is. Zowel de woning als de omgeving wordt weerspiegeld in het water, dat bewoond wordt door een school vissen. Over de gehele vijver is een vlonder geplaatst, zodat je bijna letterlijk over het water kunt lopen.

tuin met vijver, Hendriks Hoveniers, tuin, tuindesign, vijver, riante tuin

Optimaal tuingenot

Verder is gekozen voor de aankleding van zowel planten en bomen als graslandschap. Het gras geeft je de ultieme bewegingsvrijheid in je tuin en de planten en bomen kleden de tuin prachtig aan en geven tevens wat privacy. Aan het einde van de vijver is een privacyplek gecreëerd door twee wanden te plaatsen die een knus effect hebben. Op deze plek is een jacuzzi geplaatst voor optimaal tuingenot tot in de late uurtjes, compleet met een totaaluitzicht op het huis. De tuin is aangekleed met luxe tuinmeubels om het helemaal af te maken.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hans de Rooij in opdracht van Studio Kees Marcelis

___

 

Vergroten van het woongenot, Hendriks Hoveniers, tuinarchitect, luxe tuinen, verfijnd, optimaal genot

 

___

Meer projecten zien van Hendriks Hoveniers?