Riante woning met veel kunst aan de muur

Versteegh Design

Interieurarchitect Stephen Versteegh realiseert bijzondere woon-, winkel-, kantoor- en wellnessprojecten waarbij hij voor het beste resultaat bij voorkeur van begin tot einde betrokken is met zijn ontwerpbureau. “Bij alle beslissingen die moeten worden gemaakt bij nieuwbouw of verbouw, staat het toetsen aan de gewenste interieuruitstraling altijd centraal. Bij mijn ontwerpen is een rustig beeld als eindresultaat een gemene deler. Kloppende zichtlijnen en een lichtplan vind ik essentieel en moeten met elkaar in evenwicht zijn. ”Waar meer dan honderd jaar geleden een bottelarij stond en recent nog een woonwinkel was gevestigd, is nu een woning met kunst aan de muur en riante leefruimtes gerealiseerd van 850 vierkante meter oppervlakte. Met respect voor de historie onderging het pand een fenomenale metamorfose, waarvoor het ontwerp werd gemaakt door interieurarchitect Stephen Versteegh.


Keuken

Kunst aan de muur, inloopkast, Versteegh Design
Kunst aan de muur, inloopkast, Versteegh Design

Prachtige plattegrond

“Dit pand heeft al meerdere bestemmingen gehad. De nieuwe eigenaren wilden er een woonhuis van maken. Eén van de woonwensen was zicht op de haven vanuit de keuken. Ook moest de mooie kunstverzameling een goede plek krijgen”, vertelt Stephen. De interieurarchitect maakte een plattegrond voor de drie verdiepingen, waarbij hij een prachtige combinatie wist te maken van functionaliteit en design. Sommige elementen in de woning werden in de industriële stijl gehouden, zoals een afgebladderde muur en de bestaande stalen trap.


Leefruimtes

Kunst aan de muur, inloopkast, Versteegh Design

Leveranciers van de leefruimtes

Interieurdesign

Versteegh Design

Woonaccessoires

Hidden Pieces

Verbinding door kunst aan de muur

Op de eerste verdieping zijn de meeste woonfuncties gerealiseerd. Zo bevinden zich hier een schitterende tuinkamer, mastersuite met en-suite badkamer en inloopkast, de woonkeuken en de twee zitruimtes, die verbonden zijn via een lange wand met schilderijen. “Alle kunst aan de muur is in dezelfde grijstint geschilderd als in het Rijksmuseum zelf is gebruikt”, licht Stephen toe. Om het totale ontwerp te kunnen uitvoeren, werden de nodige bouwkundige aanpassingen gerealiseerd. Zo werd het plafond op de plek waar zich nu de keuken bevindt, tot aan het puntdak doorbroken. Deze keuken is een grote ruimte waar ook een zitgedeelte is gecreëerd. De twee zitgedeeltes in grote open de living worden onderling gescheiden door een ronde gashaard van zo’n twee meter doorsnede.


Verdiepingen

Kunst aan de muur, inloopkast, Versteegh Design
Kunst aan de muur, inloopkast, Versteegh Design

Referentie naar andere woonfuncties

De bovenste etage beschikt over drie logeerkamers, een woonkamer en een badkamer. Op de begane vloer is de garage, een mancave met bar en thuisbioscoop en een kantoor. De nummers op de wand bij de professionele keuken die hier ook te vinden is, refereren nog aan de tanks uit de voormalige bottelarij.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 25-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas