metalura, zwembad, zwembadoverkapping

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952 CA, Alblasserdam NL

Riante zwembadoverkapping | Metalura

Wat doe je als je een gigantisch zwembad in je achtertuin hebt liggen, maar je er eigenlijk veel te weinig gebruik van maakt vanwege het onbetrouwbare weer in Nederland? Dan laat je hem overkappen door Metalura. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat is het niet. Deze slimme zwembadoverkapping is in slechts drie weken gerealiseerd! En het mooie ervan is dat de constructie flexibel is, dus met prachtig weer gooi je zonder enige moeite de complete wand open om alsnog dat buitengevoel te creëren.

Verlenging zwemseizoen

Een verlenging van het zwemseizoen klinkt uiteraard als muziek in de oren en de investering in een overkapping voor je zwembad is ook daadwerkelijk het dubbel en dwars waard. De overkapping van deze tuinkamer annex poolhouse bestaat uit een staalconstructie van 16 spanten; namelijk 12 kolommen en 4 liggers. De tuinkamerconstructie van 12 delen is aan de staalconstructie bevestigd. De transparante dakruiten zorgen ervoor dat je de buitenbeleving ook binnen nagenoeg identiek is. De maar liefst 41 (!) glazen schuifwanden van satijnglas maken het mogelijk om dit zwembad in een handomdraai van een binnen- naar een buitenzwembad om te toveren.

Verlichting

Het handige van een volledige staalconstructie op maat is dat de verlichting in de zwembadoverkapping verwerkt kan worden. Hier is gekozen voor dimbare LED-spots in het dak, zodat op ieder moment iedere gewenste sfeer neergezet kan worden. De LED-strook in het midden van de nok en het overstek van de huiskamer geeft je overkoepelend licht wanneer nodig. Deze strakke afwerking geeft de hele ruimte ontzettend veel schwung.

Complete beleving

Zit je zelf ook te denken aan een zwembadoverkapping? Vraag dan gerust het gratis inspiratieboek aan via de website. Uiteraard kan je ook altijd een bezoekje brengen aan het experience center voor die complete onderdompeling van mogelijkheden. Een mooie bijkomstigheid is dat Metalura ook aanpalende specialismen in huis hebben, zoals windschermen en maatwerktuinkamers. Voor een complete beleving zit je bij Metalura goed.

zwembad, zwembadoverkapping, metalura

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____


metalura, logo

____

Meer projecten zien van Metalura?