Rietgedekte villa met een vleugje vintage

Lianne Styling & Living

Interieurstylist Lianne de Leeuw woont met haar gezin in haar eigen woondroom: een prachtige rietgedekte villa met een warm en persoonlijk interieur. Het interieur heeft verschillende stijlen die Lianne al jaren combi- neert, mede door alle verzamelde items, voorwerpen van reizen, familiestukken en een snufje vintage. Het interieur is uitgerust met een naturel kleurgebruik in warme aardetinten en natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, linnen en met kalkverf afgewerkte wanden.


Keuken

Rieten dak, Interieur, Lianne Styling & Living, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

keuken, kasten en houten deuren

Nijland Interieur & Meubelmakerij

Betonvloeren en beton ciré wanden

Willem Designvloeren

Het ontwerp

De woning is ontworpen door het team van architect Marcel Wolterinck in samenspraak met de familie. Het ontwerp lijkt eenvoudig, maar ieder detail van de binnen- en buitenzijde van de woning klopt, is op zijn plaats en daardoor in evenwicht. Het huis is vanuit de binnenkant ontworpen. Zo vloeien in- en exterieur vanzelfsprekend in elkaar over. Er is daarbij goed gekeken naar welke ruimte waarvoor gebruikt zou worden. Daardoor heb je bijvoorbeeld aan de keukentafel een geweldig uitzicht op de omringende natuur en de door Lianne ontworpen tuin, die de woning omarmt.


Interieur

Rieten dak, Interieur, Lianne Styling & Living, The Art of Living

Eén geheel

De villa ligt midden in het groen, op een unieke plek: een voormalig militair terrein. Door de enorme achtergevel, die zestien vierkante meter aan glas telt, de zichtassen en de lichtstraten, zijn binnen en buiten één geheel. Het pand heeft opvallende hoge ruimtes en deuren: de living, keuken, bijkeuken, kantoorruimte en entree zijn maar liefst vier meter hoog. Het doet de ruimtes, maar ook de meterslange linnen gordijnen, ranke aluminium puien en stalen binnendeuren prachtig tot hun recht komen. De bovengelegen drie slaap- kamers, twee badkamers en wasruimte


Exterieur

Rieten dak, Interieur, Lianne Styling & Living, The Art of Living

Twintig meter lange entree

Bij binnenkomst lijkt de twintig meter lange entree over te lopen in de zwemvijver, en is er een onbelemmerd uitzicht op het achterliggende landschap. Lianne: “Ik heb de entree met voordeur van vier meter hoog extra breed laten ontwerpen, zodat in het verlengde buiten een mooi ruim windvrij terras is ontstaan, waar je bij zonnig weer al in maart heerlijk kunt zitten.” De twee enorme trappen bij binnenkomst en het landelijke karakter van het rieten dak met groot houten vlonderterras aan de achterzijde, zijn geïnspireerd op de huizen van Long Island in New York. Liannes passie en gevoel voor styling blijven niet onopgemerkt onder particuliere woningbezitters. Mede door het grote bereik van haar Instagrampagina ‘lianne_styling_living’, krijgt ze regelmatig het verzoek om een interieurontwerp te maken.

Editor: Lizzy Anker

Datum: 20-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Vertaling: Evelien de Raaff

Fotografie: Jurrit van der Waal