Strak interieur, Remy Meijers, landhuis, licht interieur, modern

  • Interieurarchitect
    Remy Meijers Interieur- en productdesign
    Utrecht | www.remymeijers.nl

Rijk buitenhuis met strak interieur | Remy Meijers

Wie het werk van interieurarchitect en productontwerper Remy Meijers kent, weet dat hij in zijn ontwerpen vaak kiest voor een minimaal kleurgebruik, rust en heldere lijnen. Hij creëert overzicht, zodat ruimtes kloppen en met materialen en stoffen uitgepakt kan worden. Het gaat steeds om het vinden van de essentie van een ruimte. Van daaruit worden de lijnen op papier gezet en wordt alles wat overbodig is weggehaald. In samenwerking met onder andere aannemers en interieurbouwers komen de mooiste projecten tot leven, waar deze woning met strak interieur er één van is.

Oorspronkelijk ontwerp

In het oorspronkelijke ontwerp was de woning naar de straatkant gericht en was er geen zicht op de lange diepe tuin. De eigenaren hadden een uitgebreid wensenpakket en behoefte aan veel ruimte. Dat kon niet allemaal gerealiseerd worden in de oorspronkelijke woning. Het moest dus anders.

Prachtig groen uitzicht

Remy Meijers maakte een ontwerp waarin de schuur, die haaks op de boerderij stond, bij de woning getrokken werd. Twee muren kregen brede glazen schuifdeuren, zodat het uitzicht op de tuin met zwembad een wezenlijk onderdeel van de woning werd. Overal waar je bent, kijk je in het groen. Alleen de gevels zijn blijven staan, geen enkele kamer is op zijn plek gebleven.


“Het klopt helemaal. Rust, overzicht, licht en heel veel ruimte”


Strak interieur, Remy Meijers, landhuis, licht interieur, modern

Ruimtelijk gevoel

De woonkamer en de keuken zijn in de oorspronkelijke schuur gesitueerd, de slaapkamers en badkamers bevinden zich in het oude woonhuis. De vliering van de schuur is weggehaald en hierdoor ontstaat een open en ruimtelijk gevoel. De gordingen van de dakconstructie zijn met opzet in het zicht gehouden en de stalen balken zijn voorzien van een donkere coating. In het dak zijn ook twee grote ramen geplaatst. Overal in de woning komt licht naar binnen en is er prachtig uitzicht op de tuin.

Terazzo zie je vaak op vloeren, maar hier is het gebruik voor het keukenblad.

Afwerking met gevoel voor detail

De entree van de woning is een ruime hal met grote lichtgrijze tegels op de vloer, aan de rechterkant hiervan is een praktijkruimte gerealiseerd. Aan de linkerzijde is de inloopgarderobe te vinden, waardoor de ruime badkamer en master bedroom bereikbaar zijn. Op de eerste verdieping bevinden zich de kamers van de kinderen en hun eigen gemeenschappelijke badkamer. De aandacht wordt echter getrokken door de ruime lichte woonkamer. Rond de open haard staat een brede bank, daarachter kun je plaatsnemen aan een grote eettafel. Het kookeiland heeft een robuust terrazzo blad en loopt door in de ruime bar van beton. Dit is een heerlijke plek om even neer te strijken en de dag door te nemen. De keuken heeft een strakke achterwand met keukenkastjes. Het patroon van de deurtjes is symmetrisch en de nis met de koffieapparatuur is een verrassende onderbreking. De eikenhouten frontjes van de kasten zijn geolied en semi-zwart van kleur geworden. De afwerking is met gevoel voor detail tot stand gekomen.

Strak interieur, Remy Meijers, landhuis, licht interieur, modern

Bom Interieurs deed hier het volledige maatwerk, inclusief de keuken.

Het gehard matglas in de badkamer is afkomstig van Driessen Interieurglas.

Licht en zicht

Over alles is nagedacht. Het klopt helemaal. Rust, overzicht, licht en heel veel ruimte. Niets is meer wat het ooit was. De plek is getransformeerd tot een rijk buitenhuis.

Strak interieur, Remy Meijers, landhuis, licht interieur, modern

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: René Gonkel

___

Meer projecten bekijken van Remy Meijers?


Web editor: Media team     |

Datum: 02 | aug | 2019


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media