previous arrow
next arrow
Slider

Robert Kolenik 

Interieur- en meubelontwerper Robert Kolenik vertegenwoordigt de nieuwe generatie Dutch Designers die wereldwijd bekend staat om een hoge kwaliteit van werken, een nuchtere mentaliteit en eigenzinnige ontwerpstijl. Zijn interieur- en meubelontwerpen onderscheiden zich door een warme, luxueuze en internationale signatuur, oog voor detail en duurzaamheid.

Robert Kolenik: toen tot nu

Robert Kolenik studeerde Marketing. Na zijn opleiding ging hij aan de slag in het klusbedrijf van zijn vader, waar hij alles leerde over onder meer stuc- en timmerwerk en technische installatie. De ervaring die hij in deze jaren opdeed zie je nog steeds terug in zijn kwaliteit als ontwerper. In 2005 nam Robert het bedrijf van zijn vader over en veranderde de naam in Kolenik Interieurverbouwing. Al snel kreeg hij meer interieuropdrachten en groeide het bedrijf. In 2010 vestigt Robert Kolenik zich in Amsterdam onder de naam Kolenik Eco Chic Design. Inmiddels bestaat het gerenommeerde Kolenic Eco Chic Design uit een team ervaren architecten, designers en grafisch ontwerpers.

Overal ter wereld

In zijn ontwerpstudio in Amsterdam creëert Robert Kolenik met zijn team interieurs en designmeubels. Zijn werk is heel divers, van het interieur van een villa tot het interieur van een restaurant en van het design van een kroonluchter tot het design van een bank. Zijn inspiratie vindt Robert grotendeels in de natuur. Dit zie je terug in het subtiele kleurgebruik en de materialen, zoals hout, natuursteen en schelpen. Overal ter wereld zijn inmiddels interieurs en meubels van de Nederlandse ontwerper te vinden.

Bijzonder project

In Zuid-Limburg werkte Robert Kolenik, samen met Moonen Bouw | Bouwkundig advies, aan een wel heel bijzonder project, namelijk de realisatie van drie boven elkaar gelegen appartementen. Ieder appartement kreeg hierbij een eigen, unieke uitstraling, maar ze werden tegelijkertijd met elkaar verbonden door de voor het bureau zo kenmerkende warme, luxueuze ontwerpstijl en een hoog detailleringsniveau.

___

Meer projecten van Robert Kolenik bekijken?

 

 

  • |

 

Tijdloos interieur door duurzaamheid en luxe

Het leefgedeelte moest ruimte bieden aan een groots gezelschap. Om dit te realiseren, is de indeling op de schop genomen en helemaal afgestemd op de levensstijl van de bewoners. Nu vormt de keuken het hart van de woning en is het tegelijkertijd een prachtige verbinding tussen de zitkamer en de eetkamer.

Penthouse met minimalistisch interieur

Dit prachtige penthouse beschikt over een minimalistisch interieur. Het uitgangspunt was een warme, luxe stijl met een moderne basis. Robert Kolenik realiseerde dit door gebruik te maken van rijke materialen, strakke vormen en een heldere indeling.

 

Robert Kolenik, interieur, the art of living

Robert Kolenik


“Het interieur- en meubelontwerp onderscheid zich door een warme, luxueuze en internationale signatuur, oog voor detail en duurzaamheid.”

 

___

Contactgegevens

  • KOLENIK Eco Chic Design
  • Emmy Andriessestraat 512
    1087 NE Amsterdam

 


Web editor: Media team     |

Datum: 08 | dec | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Label31

Label31


Label31 is gespecialiseerd in interieurarchitectuur en product design…

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media