Van Egmond heeft deze luxe villa ontworpen.

Romantische parkvilla | Van Egmond Totaalarchitectuur

Met bijzondere badkamer in samenwerking met Sjartec

Deze robuuste, romantische villa in de jaren ’30 stijl bevat een statige kap die de verschillende bouwvolumes van alle ruimtes zowel binnen als buiten overkoepelt. Bij dit project beperkte het werkveld van het duo Britta en Diederik van Van Egmond Architecten zich niet tot alleen het exterieur. Tot in de puntjes werd veel aandacht geschonken aan het interieur, in samenwerking met de leveranciers en Van Berkel Aannemers.

Zo ontwierpen Britta en Diederik alle maatwerk kasten, de keuken, salon, werkkamer, slaapkamer, badkamers en ga zo maar door. Een prachtig trappenhuis verbindt alle verdiepingen met elkaar. Voor de badkamer ging het architectenbureau de samenwerking aan met Sjartec, een vertrouwde leverancier van het duo. De showroom in Leiden van deze specialist in het ontwerpen en leveren van badkamers, tegels en wellnessruimtes diende als inspiratiebron en ontmoetingsplaats voor beide partijen met de opdrachtgevers.

 

 

Realisatie door Van Egmond totaal architectuur.


Alle facetten van een badkamer en een wellnessgedeelte zijn in één royale kamer geïntegreerd


De slaapkamer is ingericht met een vlinderplafond.

De wellness van Sjartec
Het bijzondere aan deze badkamer is het feit dat alle facetten van zo’n ruimte en een wellnessgedeelte in één royale kamer zijn geïntegreerd. Waar bij de meeste woningen wordt gekozen voor een splitsing van beide onderwerpen, kozen de architecten samen met Sjartec voor één ruimte met dubbele wastafels, een douche in het midden van de ruimte, een bad, een sauna en stoomruimte. De houten latjes van de op maat gemaakte sauna zijn op een zwarte achtergrond bevestigd en in de stoomruimte is gekozen voor een warme aarde keramische mozaïek. Beide zorgen voor een mooi contrast met de gestuukte wand.

Het bad kenmerkt zich door een maatwerk stenen blad en rondingen in de voorzijde, die met klein mozaïek is afgewerkt – opnieuw contrasterend met het grote plaatmateriaal op de vloer, wanden en in de douchecabine. Samen met het vakmanschap van Eddie Donkers Tegelwerken werd dit prachtige eindresultaat bereikt.

Fotografie: Jaro van Meerten

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: