Ronde vormen, interieurtrend, ronde spiegels, ronde meubels, ronde lampen

Ronde vormen in het interieur is dé trend van 2019

In de binnenkijkers van The Art of Living komt deze trend al steeds vaker terug; ronde vormen. Er kan wel duidelijk gezegd worden dat dit op het moment een veelvoorkomende trend is en dat de gangbare, rechthoekige elementen plaatsmaken voor de ronde vormen. Cirkels doorbreken de harde, rechte lijnen in het interieur en zorgen voor een eigentijdse sfeer en een speels effect in een woonruimte. De ronde vormen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden in een interieur. Om hier inspiratie over op te doen, lees dan vooral even verder!

Combineren met ronde vormen

Ronde vormen zijn op veel verschillende manier toepasbaar, van een ronde spiegel in de badkamer tot een ronde eettafel. Tegenwoordig worden de ronde vormen vaak gecombineerd met elementen die een statige uitstraling hebben. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld een rond vloerkleed onder een rechthoekige bank te plaatsen. Zo wordt er een mooi contrast in een ruimte gecreëerd. Ook wordt het momenteel meer en meer in één meubelstuk gecombineerd, dit is steeds vaker te zien in een keuken of badkamer.

Rond uiterlijk in de badkamer

Bij het kiezen van een nieuwe badkamer kan er dan ook zeker gedacht worden aan de cirkelachtige figuren. Hier worden strakke vormen vaak als basis gebruikt, waarbij het ronde uiterlijk als finishing touch dient. Natuurlijk kan dit ook compleet omgedraaid worden, waardoor er een totaal andere uitstraling en effect ontstaat. Zo kan de ruimte zelf al rond zijn, maar ook worden er steeds meer ronde badkamermeubels geproduceerd. Deze organische vormen zorgen tevens voor een vloeiende overloop tussen de verschillende elementen, waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat. Daarentegen wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van ronde vormen om de badkamer te complementeren. Waar de onbewogen elementen, zoals een wastafelmeubel, verfijnd worden dankzij prachtige wasbakken of bijzondere spiegels met een rond uiterlijk.

Ronde vormen, interieurtrend, ronde spiegels, ronde meubels, ronde lampen

Linda Lagrand werd gevraagd om het interieurdesign van deze prachtige beautysalon te ontwerpen. Linda verwerkte op verschillende manieren ronde vormen, de spiegels, de tafels..

Rust, warmte en sfeer in de woonkamer

Net als in de badkamer en de rest van de woning, kan er natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van ronde vormen in de woonkamer. In deze ruimte komt iedereen samen en daarom is het dan ook van belang dat er rust, warmte en sfeer wordt gecreëerd. In een woonkamer hoort het gezellig te zijn en de verschillende elementen kunnen hier fantastisch aan bijdragen. Zo ook het toepassen van ronde vormen kan ervoor zorgen dat het nét dat beetje sfeervoller wordt. Het is mogelijk om complete meubels uit te voeren in cirkels, maar er worden ook steeds meer kleine accessoires toegevoegd aan het interieur, zoals ronde spiegels en lampen.

Het interieur van deze moderne loft is ontworpen door B-TOO. De stoel en tafel zijn twee goede voorbeelden van hoe ronde vormen in het interieur kunnen worden verwerkt.

Lampen

Hedendaags wordt er onder andere veel gebruik gemaakt van lampen met cirkelachtige vormen in het interieur. De prachtige lichtbronnen trekken vaak direct de aandacht en zijn een echte blikvanger in iedere ruimte.

In deze woning, ontworpen door Versteegh-Design, is er voor zowel verschillende lampen als andere accessoires gekozen voor ronde vormen.

Combineren

Bij het combineren van ronde vormen is het wel belangrijk dat het niet teveel wordt. Zo is het dan ook verstandig om te kiezen voor óf grote meubels óf de accessoires en niet de volledige samenstelling hiervan. Daardoor kan er een overvloed aan elementen ontstaan, wat zorgt voor een druk geheel. Terwijl cirkels juist horen te zorgen voor rust en ruimtelijkheid in het interieur. Een ruimte wordt hierdoor namelijk minder hoekig en het heeft zelfs invloed op de stemming van iemand. Cirkels worden geassocieerd met zacht en vriendelijkheid, wat natuurlijk perfect is voor alle inrichtingen van elke woning!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!

 

 


Web editor: Media team     |

Datum: 30 | sep | 2019


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

The Art Of Living

Vurenhout: de oplossing voor buiten


Vurenhout, de meeste mensen kennen de houtsoort wel. Het hout is afkomstig van de fijnspar, een lid van de dennenfamilie. Het is een geschikte houtsoort voor veel buitenprojecten en biedt veel mogelijkheden…

The Art Of Living

Must in je interieur: PVC-jaloezieën


Raamdecoratie kan een hoop bijdragen aan de stijl en sfeer van je woning. En als je momenteel opzoek bent naar nieuwe, moderne raamdecoratie dan heb je vast al gedacht aan jaloezieën…

The Art Of Living

Zo creëer je een stoere, industriële badkamer


Zo creëer je een stoere, industriële badkamer De industriële woonstijl is het momenteel helemaal! Als je de woonstijl al hebt toegepast in je woning, is het natuurlijk wel zo leuk om deze stijl overal in het huis terug te laten komen. Maar, hoe creëer je een badkamer en toilet met een industriële stijl zonder een […]

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media