Roomdivider, Eric Kant, Penthouse, Open haard, Home cinema, Badkamer, Balkon

  • Interieur
    NOORT interieur
    Noordwijk | www.noortinterieur.nl
  • Openhaard
    Bas Openhaarden
    Eindhoven

Roomdivider als eyecatcher | Eric Kant

De zeer ervaren Eric Kant weet de woondromen van de opdrachtgevers op een uitgebalanceerde wijzen te realiseren. Met zijn projecten weet de internationaal opererende topdesigner ultiem woongenot te creëren en het onmogelijke waar te maken. Een mooi voorbeeld is de herinrichting van dit penthouse. Dit realiseerde hij door de 280 vierkante meter woonruimte volledig om te toveren, waar de bijzonder mooie roomdivider in het middelpunt staat.

Herinrichting

Het penthouse dat door Eric onder handen werd genomen liet de indeling behoorlijk te wensen over, zo vertelt hij: “Na binnenkomst stond je eigenlijk direct voor een muur. Ik heb gezorgd voor een lange doorkijk helemaal tot de nieuw geplaatste open haard. In de hal hebben we een bijzonder draaiende trap geplaatst en daarboven een beloopbare glazen vloer.”

Roomdivider, Eric Kant, Penthouse, Open haard, Home cinema, Badkamer, Balkon

De 280 vierkante meter woonruimte van het schitterende penthouse werd door Eric Kant aangepast aan de levensstijl en woonbehoeften van de opdrachtgevers.
De prachtige keuken is gemaakt door Tieleman Keukens.

Naadloze afwerking

De haard werd het centrale element in de huiskamer en fungeert tegelijkertijd als roomdivider voor het leef- en kookgedeelte. “De overgang tussen koken, eten en leven is tegenwoordig niet meer zo naadloos. Vanuit dezelfde gedachte is ook alle apparatuur netjes weggewerkt achter kastdeuren. Als er niet wordt gekookt kun je het zicht transformeren in dat van een bar”, aldus de interieurarchitect.

Roomdivider, Eric Kant, Penthouse, Open haard, Home cinema, Badkamer, Balkon

De woonkamer vormt een stilistisch en technisch hoogstandje van Tieleman Keukens en is van alle gemakken voorzien.

Roomdivider, Eric Kant, Penthouse, Open haard, Home cinema, Badkamer, Balkon

Luxe meubilair

Naast de prachtige roomdivider is in het verlengde van de eettafel een dressoir gemaakt met een bijzonder glas compartiment. Hierin wordt een collectie dranken sfeervol aangelicht, waardoor je jezelf in een luxe eetgelegenheid waant. Naast de keuken kwam een speciaal meubel waarin twee wijnkasten werden geïntegreerd. Een ander belangrijk aspect van de levensstijl van de opdrachtgevers is het genieten van films en muziek. Daarom zijn er zowel aan beide zijden van de openhaard als in de slaapkamers televisieschermen geplaatst die deel uitmaken van een geschakeld homecinema-systeem, zodat ook aan deze woonwens kon worden voldaan.

Denkend aan de toekomst

Voor Eric gaat het maken van de perfecte match tussen woonomgeving en levensstijl verder dan de huidige levensfase. Eric: “De opdrachtgevers willen oud kunnen worden in het penthouse. Hier heb ik rekening mee gehouden tijdens de herinrichting. Het dakterras is bijvoorbeeld ook goed bereikbaar wanneer ze slecht ter been worden. Daarnaast heb ik oriëntatieverlichting verwerkt in de master bedroom. Het licht gaat aan via een bewegingsdetector en leidt als vanzelf naar het toilet, terwijl het tegelijk gedempt genoeg is om de andere persoon in bed niet te wekken.”

Roomdivider, Eric Kant, Penthouse, Open haard, Home cinema, Badkamer, Balkon

 

Gemak en gastvrijheid zijn de belangrijkste termen in het gerenoveerde penthouse.
Zo zijn de twee wastafels en het dressoir bewust achter het tweepersoonsbed in de slaapkamer geplaatst.

Gemak en gastvrijheid

Belangrijke termen in dit penthouse zijn gemak en gastvrijheid. Dit is onder meer op te maken uit de keuze voor zitbanken en eettafel die plaats bieden aan vele gasten en een multifunctionele werkkamer die kan worden omgetoverd tot gastenslaapkamer met badkamer en suite.

Het penthouse sluit zo perfect aan bij de smaak én de levensstijl van de opdrachtgevers, nu en in de toekomst. Een mooi voorbeeld van de ver doorgevoerde personalisering die zo kenmerkend is voor de projecten die Eric realiseert.

Roomdivider, Eric Kant, Penthouse, Open haard, Home cinema, Badkamer, Balkon

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

 

__

Meer projecten bekijken van Eric Kant?