Landhuis, royaal wonen, Van manen

Koop nu het hardcover boek!

Royaal landhuis | Van Manen

De eigenaren van dit landhuis zijn 1,5 jaar bezig geweest met afmaken en het tot in de puntjes verzorgen van de woning. De begeleiding van de afbouw lag in handen van de eigenaar en mede door grote inbreng van de eigenaresse is onder meer het interieurontwerp en de kleurstelling tot stand gekomen. Gerben van Manen is de architect uit wiens creatieve koker dit toonbeeld van élégance komt. “Eigenlijk bestaat dit project uit drie projecten”, vertelt Van Manen. “Dit statige landhuis vormt het middelpunt. Aan beide zijden wordt de woning gefankeerd door twee identieke vrijstaande villa’s. Zij vormen als het ware de koetshuizen van dit landhuis.”

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Natuursteen (vloeren): Global Stone

Imposante hal

Via een royale overkapte entreeluifel kom je in een imposante ontvangsthal met monumentale trap van eikenhout en een comfortabele lift. In deze imposante entree wordt je oog direct naar de prachtige hanglamp van Ilfari getrokken, die bestaat uit meerdere hangende, zilveren elementen waaraan kristallen als sierlijke druppels naar beneden parelen. De weerspiegelende natuurstenen tegels van Global Stone lopen ononderbroken door tot in de verre gangen van de vertrekken en leefruimtes.

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Openhaarden: Boley Exclusieve Openhaarden

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Koninklijke sferen

De riante woon-, eet- en televisiekamer is onder het kundig oog van interieurspecialist Status Living uit Ridderkerk in verschillende compartimenten ingericht. Centraal in de ruimte staat de zithoek met luxueuze sofa’s rondom een salontafel met haardelement. In de erker zijn twee divans met bijzetpoef gesitueerd. De living staat in verbinding met de naast – gelegen dining en keuken, en via de karakteristieke raampartijen ook met de tuin en bosrijke omgeving. Ontspannen tv-kijken doen de bewoners in hun eigen televisiekamer.

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Keuken: Culimaat BV. Natuursteen vloeren en keukenblad | Global Stone

Pure klasse

De keuken bevindt zich in een zijtak en staat in verbinding met de naastgelegen ruimtes. Vanuit de keuken kun je vier verschillende richtingen in: de dining, living, bijkeuken én het terras. De prachtige keuken is ontworpen door Culimaat High End Kitchens en straalt pure klasse uit. Het eiland van ruim vijf meter is volledig opgetrokken uit natuursteen met lichte aders. Het spoelgedeelte bestaat uit een grote spoelbak met twee afzonderlijke kranen – een Quooker en een MGS-kraan – die een zwevend element vormen.

Openhaarden: Boley Exclusieve Openhaarden

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Kranen (merk): Watermark

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Jaloezieën: JASNO

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Verassingen op iedere verdieping

Ooit uitgekeken raken is onmogelijk in dit landhuis. Op elke verdieping gaan verrassingen schuil. In het souterrain bevinden, zich naast een inpandige garage met ruimte voor maar liefst vier bolides, ook een separate berging, een fitnessruimte, een wijnkelder en een wellnessgedeelte. Alsof deze royale residentie nog niet ruimtelijk genoeg is, zijn er nog twee naast gelegen villa’s aanwezig. Ideaal als privévertrek voor een butler of au pair of voor gasten. Ook de twee identiek gespiegelde vrijstaande villa’s beschikken over alle luxe en weelde die je je maar kunt indenken.

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Beveiliging: Lebetec. Hovenier: Garden Vision. Architect: Van Manen architecten.

Landhuis, royaal wonen, Van manen

Hovenier: Garden Vision

Luxueuze charme

Op de begane grond van het landhuis bevindt zich de suite van de seigneur et dame du château. Deze bestaat, naast de mainbedroom, uit een inloopkast en een weelderige badkamer van natuursteen. Dit donkere natuursteen met doorlopende goud- en bronskleurige aders voorziet deze moderne badkamer van een allure die niet zou misstaan in klassieke tijden. Al met al heeft het baden in deze pracht een koninklijk tintje.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Peter Baas & Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Van Manen