Groene tuin, Puls Groenprojecten, the art of living

Royale groene tuin | PULS Groenprojecten

Op een prachtige locatie, midden in het groen, staat sinds enkele jaren een unieke betonvilla. De bewoners kochten de kavel toen er nog een boerderij op stond. In de jaren daarop maakte deze woning plaats voor een riante villa, naar ontwerp van sKin architects. Om het geheel af te maken werd er door PULS Groenprojecten een spectaculaire tuin aangelegd. De royale groene tuin heeft een modern-landelijk karakter gekregen. De achtertuin heeft twee delen gekregen; een afgekaderd gedeelte en een ruim gazon met een bloemenmengsel.

Groene tuin, Puls Groenprojecten, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau.

Oud-Hollands beton

Het unieke bouwwerk wordt omringd door een prachtige groene tuin. Het ontwerp hiervan staat op naam van Edith Kolkman. PULS Groenprojecten verzorgde de complete aankleding, waarbij de bewoners volledig ontzorgd werden. Wat begon met het planten van een haag, groeide vanwege de prettige klik uit tot een nauwe samenwerking, waarin PULS de gehele tuin voorzag van een modern-landelijke beleving. Aan de voorzijde hebben ze een oprit gecreëerd met stroken van oud-Hollands beton en daartussen gras.

Meubels: Novalis.O. Audioapparatuur: Bang & Olufsen. Openhaard: Heerkens Openhaarden.

Groene tuin, Puls Groenprojecten, the art of living

Groene tuin, Puls Groenprojecten, the art of living

Jaloezieën: Sunway.

Twee tuinen

De ruimte achter de woning bestaat als het ware uit twee delen. Richting het huis hebben ze een grote, vaste plantenborders gecreëerd, waarmee het eerste deel van de tuin wordt ‘afgekaderd’. Daarachter ligt een gazon dat overgaat in een meerjarig bloemenmengsel, waardoor een prachtige overgang is ontstaan met de landschappelijke omgeving. Het bloemenmengsel wordt doorkruist door een lang en strak pad, dat leidt naar de verborgen loungeplek achter in de tuin.

Groene tuin, Puls Groenprojecten, the art of living

Betontegels: Schellevis Beton. Tuinaanleg: PULS Groenprojecten. Tuinarchitect: Edith Kolkman landschapsarchitect bnt- stedenbouwkundige bns.

Groene tuin, Puls Groenprojecten, the art of living

Comfortabel tuinonderhoud

Bijzonder is dat de groene tuin tevens van alle moderne gemakken is voorzien. Denk aan een robotmaaier en automatisch beregeningssysteem, waardoor de bewoners veel comfort ervaren. De tuinverlichting van BEGA zorgt ervoor dat de tuin er ook ’s avonds sfeervol bijligt. Ook deze elementen zijn door PULS gecoördineerd en aangelegd, waarmee het bedrijf op perfecte wijze uiting geeft aan het concept om klanten vanaf het allereerste idee tot en met de nazorg te ontzorgen. Zo heeft het bureau kwekerijbezoeken geregeld om alle bomen die gebruikt zijn te selecteren.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten bekijken van Puls Groenprojecten?