Royale villa met warmte en intimiteit, Remy Meijers, interieurdesign

Royale villa met warmte en intimiteit | Remy Meijers

Direct grenzend aan de entree van deze royale villa met warmte en intimiteit bevindt zich het eerste zitgedeelte, de formele zithoek. Hier is een plek gecreëerd om gasten te ontvangen of om even bij te kletsen. De indeling speelt hier een belangrijke rol. Door de banken tegenover elkaar te plaatsen, ontstaat een intieme plek waar je op een aangename manier met elkaar kunt socializen.

Loungehoek

Iets verderop in de ruimte is een loungehoek. Beeldbepalend element in deze tweede zithoek is de bank die speciaal voor deze ruimte door Remy ontworpen is. Het royale zitelement, dat de vorm van de ruimte volgt, fungeert als een schakel tussen het eerste zitgedeelte en de eetkamer.

Royale villa met warmte en intimiteit, Remy Meijers, interieurdesign

Het interieurontwerp van deze ruime villa levert Remy Meijers heel wat bewondering op.
Het haardmeubel is bewerkt met donkere kleur natuursteen wat geleverd is door Van Leeuwen Natuursteen uit Meerkerk.
Het wandmeubel is met leer bekleed door Alphenberg.

Combinatie van functies

Een opvallend element in dit woongedeelte is het architectonisch vormgegeven wandmeubel dat beide zithoeken met elkaar verbindt. Het is niet alleen een kastenwand, maar herbergt ook een openhaard en twee televisieschermen. Deze combinatie van functies zorgt ervoor dat iedere zithoek een compleet eigen sfeer heeft.

Royale villa met warmte en intimiteit, Remy Meijers, interieurdesign

De prachtige stalen deuren zijn op maat gemaakt door De Rooy Metaaldesign.

 

Royale villa met warmte en intimiteit, Remy Meijers, interieurdesign

De keuken en al het overige maatwerk zijn gerealiseerd door Bom Interieurs. De keukenapparatuur is afkomstig van het hoogwaardige merk Gaggenau.

Verschillende materialen

De toepassing van verschillende materialen dragen ertoe bij dat iedere ruimte eigen is. Zo wordt de woonkeuken op een slimme manier afgescheiden van de living door een verhoging én een contrasterende vloer. De keuken geldt als favoriete plek van de bewoners. Daarmee heeft Remy in zijn ontwerp dan ook nadrukkelijk rekening gehouden. De ruimte voelt als een warm nest, met een bar en een eethoek, die uitzicht biedt op de tuin. De ruime, chique keuken is een fantastische plek om de dag te starten met een kop koffie en een ontbijt. De apparatuur is state of the art, zodat iedere kookliefhebber er uit de voeten kan en zijn of haar kookkunsten naar een hoger niveau kan tillen.

warmte en intimiteit, Remy Meijers, interieurdesign

Binnenzwembad

Het binnenzwembad is een verrassende toevoeging aan deze villa. Ook deze ruimte onderging een volledige restyling. Van de vloer tot aan de decoratie, alles is hier onderhanden genomen, zodat de sfeer er perfect aansluit bij die van de rest van de woning.

warmte en intimiteit, Remy Meijers, interieurdesign

In Toom Bouw en Interieur in Geldrop is als hoofdaannemer, samen met uitvoerend aannemer Hanzebouw uit Zwolle, verantwoordelijk voor het geslaagde eindresultaat. De buitenmeubelen (set Max & Luuk) zijn van het merk Borek.
Dofine heeft de wanden van het binnenzwembad voorzien van decoratief stucwerk.

Aangename akoestiek

De wanden zijn voorzien van antraciet- kleurig beton ciré, waardoor de ruimte intiem aandoet. De houten wandbekleding heeft een warme uitstraling, mede door het zwarte doek dat erachter geplaatst is. Dit draagt bij aan de aangename akoestiek rondom het bad. Evenals elders in de villa zijn een aantal ingrepen hier typerend voor de ontwerpstijl van Remy. Door de toepassing van exclusieve materialen creëert hij karakteristieke interieurs. De kleuren die hij toepast zijn overwegend sober. Hetzelfde geldt voor zijn vormentaal, waarmee hij de kracht van eenvoud nog eens extra benadrukt.

Erik van Gelder was verantwoordelijk voor het tuinontwerp.

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: René Gonkel & Bart van Leuven

____

Wil je meer weten over Remy Meijers?