ruim appartement, amsterdam, The Grand Interior

  • The Grand interior
  • Poeldijkstraat 321
  • 1059VL Amsterdam

Ruim appartement in Amsterdam | The Grand Interior

Dit prachtige en ruime appartement in Amsterdam is het ultieme voorbeeld van het slim gebruik maken van ruimte. Dit appartement is namelijk maar 100 m2 maar geeft het gevoel veel groter te zijn.

Op de millimeter nauwkeurig

Om ervoor te zorgen dat de woning oogt als een ruim appartement zijn de muren op de millimeter nauwkeurig geplaatst om de perfecte uitlijning te krijgen. Op deze manier gaat er geen ruimte verloren en zit het interieur van de woning als gegoten. Ook zijn er in veel wanden nissen gemaakt waardoor er meer onopvallende opbergruimte wordt gecreëerd. Een opgeruimd huis geeft immers een rustige en ruimtelijke indruk.

the grand interior, woonkamer, ruim appartement

Hotel als huis

In deze woning heb je het gevoel dat je een nacht in een prachtig boutique hotel overnacht. Hier dragen niet alleen de twee luxueuze, vrijwel identieke, slaapkamers aan bij, maar ook de badkamer straalt deze hotelluxe uit. De badkamer is namelijk voorzien van grote Porcelanosa tegels en Italiaanse mozaïek. De brons glazen wand die de slaap- en badkamer van elkaar scheidt is naast erg stijlvolle ook een goede manier om veel daglicht binnen te laten.

Durven doen

Met beperkte ruimte kan het een tikkeltje gewaagd voelen om grote meubelen centraal in de ruimte te plaatsen. Toch moet je gewoon durven. In deze woning is ervoor gekozen om een kookeiland centraal in de ruimte te plaatsen. Dit lijkt misschien zonde van de ruimte, maar in dit geval is het de eyecatcher van de ruimte geworden. Het staat in het centrum van de raampartij van het ruime appartement en zorgt voor een naast een sfeervol geheel, ook voor interactie met buiten.

The Grand Interiour, ruim appartement, amsterdam, keuken

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: The Grand Interior

____

Meer projecten bekijken van The Grand Interior?

The Grand Interior