Ruime kavel met luxe spagevoel

Duravit Nederland

De woning is gebouwd op een kavel in een jonge, groene woonwijk. Hoewel het centrum van Breda maar op zo’n vijftien minuten fietsafstand ligt, ervaar je hier direct een ruimtelijk buitengevoel. Een perfecte woonlocatie dus! “Wij woonden lange tijd aan het einde van de straat en droomden ervan nog één keer zelf te bouwen”, licht Rob toe wanneer hij ons op gastvrije wijze ontvangt in zijn prachtige villa. “Zo’n drie jaar geleden werd dit perceel, dat toen nog weiland was, verkaveld. Vervolgens hebben wij de grond gekocht en architect Pascal Grosfeld van Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten gevraagd een ontwerp te maken. Elk huis dat Pascal tekent is uniek. Dit gaf ons het vertrouwen dat zijn ontwerp ook echt bij ons zou passen.”


Ontwerp

Kavel, Duravit en Kitchen Concepts, woning woning, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp

Levensloopbestendige villa

De villa kenmerkt zich door een strakke vormentaal, waarbij de materialen stucwerk, baksteen en hout elkaar op mooie wijze afwisselen. “Voor ons was het belangrijk dat de villa levensloopbestendig werd, zodat we er ook in de toekomst prettig kunnen blijven wonen”, vertelt Rob. “Daarom hebben we alle hoofdfuncties op de benedenetage ondergebracht en hier ook een mastersuite gecreëerd.” Boven op de ruime begane grond is een compacte verdieping gebouwd. De twee volumes worden met elkaar verbonden door een ruwe betontrap, waarvan de vorm zichtbaar is gelaten in de architectuur. Hierdoor heeft de villa een heel dynamische aanblik gekregen. Door de integratie van grote raampartijen, met name in de achtergevel, is de relatie met de buitenomgeving gewaarborgd. Het binnen- buitengevoel wordt versterkt doordat de gekozen houten gevelbekleding doorloopt in het interieur. Daarnaast is de villa voorzien van een met de woning verbonden bijgebouw, waar het eveneens heerlijk vertoeven is.


Interieur

Kavel, Duravit en Kitchen Concepts, woning woning, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Keuken als kloppend hart

Bij binnenkomst in de ruime hal wordt je blik als vanzelf naar de living getrokken, die via een lange zichtlijn in verbinding staat met de entree. In het midden vinden we een waanzinnige leefkeuken naar ontwerp van Kitchen Concepts, die letterlijk het kloppend hart van de woning vormt. “De keuken speelt een belangrijke rol in ons gezin: hier koken en eten we, maar zitten we bijvoorbeeld ook vaak te werken aan de grote eettafel”, aldus Rob. Het wonderschone keukendesign is opgebouwd uit een groot eiland met keramiek blad met daar omheen een grote L-vormige kastenwand, waarin, naast alle apparatuur, ook een gezellige koffienis en een doorkijkhaard zijn geïntegreerd. Door de gekozen opstelling blijf je vanuit de leefkeuken altijd in contact met de naastgelegen living. Vanuit de leefruimtes genieten Rob en zijn gezin bovendien van een prachtig zicht op de smaakvol aangelegde tuin. Rob: “Bij mooi weer kan de grote schuifpui bij de leefkeuken helemaal open worden gezet. De pui verdwijnt bij het openen volledig in de gevel, waardoor je gevoelsmatig buiten zit.”


Bovenverdieping

Kavel, Duravit en Kitchen Concepts, woning woning, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Sanitair

Duravit

Tegels voor wanden en vloeren

Cerriva

Vijfsterrenhotel

Via een op onzichtbare wijze weggewerkte deur in de living is er toegang gecreëerd tot de mastersuite. Door de indeling, met een slaapgedeelte, inloopkast en en-suitebadkamer, en luxe aankleding, waan je je hier in een vijfsterrenhotel. Rob: “Het interieur van de villa is ontstaan in samenwerking met Designa. Zo hebben we ons voor de materiaal- en kleurkeuzes laten adviseren door interieurontwerpster Pauline Jorritsma. Zij adviseerde ons bijvoorbeeld om voor offwhite en net geen zwarte tinten te kiezen in combinatie met hout, om zo de gewenste warme sfeer te creëren en het contrast wat te verzachten. Daarnaast heeft Designa ons ook geholpen bij het kiezen van de losse meubelstukken.” Naast een mastersuite op de benedenetage, is er op de bovenverdieping nog een slaapkamer met en-suitebadkamer en multifunctionele ruimte gelegen, die het domein vormt van de zoon van Rob en zijn vrouw.

De realisatie van de twee badkamers vond plaats in samenwerking met Duravit. Aangezien Rob managing director van de Nederlandse tak van het bedrijf is, had hij duidelijke ideeën voor de aankleding en inrichting van de badkamers. “We wilden een rustig, tijdloos geheel neerzetten dat ook in de toekomst mooi blijft”, aldus Rob. “Bij de mastersuite hebben we gekozen voor de White Tulip-collectie, ontworpen door de Franse topontwerper Philippe Starck. De bijzondere vorm van de onderdelen van deze serie volgt het organische silhouet van een bloeiende tulp. Hierdoor hebben het wasmeubel met dubbele wasbak, het losse ligbad en het toilet een bijna sculpturaal karakter.” Om extra comfort te creëren, kozen Rob en zijn vrouw voor een dubbele inloopdouche en een douchetoilet. De badkamermeubelen zijn gecombineerd met een zachte zandkleurige tegel en hout, die het luxe thuisspagevoel versterken. Ook het gastentoilet bij de entree komt uit de de serie White Tulip. Op de bovenetage pronkt eveneens een prachtige badkamer van Duravit. Door de complete aanpak van het bedrijf werden Rob en zijn gezin volledig ontzorgd tijdens het realisatietraject.


Exterieur

Kavel, Duravit en Kitchen Concepts, woning woning, the art of living
Kavel, Duravit en Kitchen Concepts, woning woning, the art of living

Zorgeloos genieten

Bij de bouw van de villa is bewust gekozen voor onderhoudsvrije materialen en technieken. Zo is de woning voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De gevel is deels bekleed met platowood: een houtsoort met een duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsarm karakter. Ook de schitterende tuin is zo ontworpen dat deze makkelijk te onderhouden is. Zo is het terras uitgevoerd met gevlinderd beton. Het groene gazon wordt door middel van een sproei-installatie en twee robotgrasmaaiers automatisch onderhouden, zodat Rob en zijn gezin er geen omkijken naar hebben. Rob: “De tuin vormt echt een verlengstuk van onze woning. Het is hier heerlijk zitten onder het overdekte terras of in het bijgebouw. De onderhoudsarme keuzes versterken ons woongenot: hierdoor kunnen we zorgeloos genieten van onze prachtige droomvilla.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 31-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jurrit van der Waal