Ruimtelijke villa | Bureau Ha Architecten

Wanneer je de straat inrijdt, zie je vier totaal verschillende woningen staan, waar deze ruimtelijke villa aan het einde pronkt. Toen de projectontwikkelaar deze oorspronkelijke kavel opsplitste in vier stukken grond, kochten vier bekenden van elkaar de grond op. Architect Wilco van Bureau Ha Architecten werd ingeschakeld om invulling te geven aan het achterste kavel. Het eindresultaat is een woning met een licht interieur, praktische indeling en houten accenten die zorgen voor een warme sfeer; een ruimtelijke villa die perfect aansluit op de wensen van de opdrachtgevers en hun jonge gezin.

Keuken en kasten: Van Mosel Interieurbouw. Haarden leverancier en plaatser: Van der Pluijm Haard & Schouw. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Houten vloer: Cibo Vloeren.

Ruimtelijk opdelen

Middels een room divider wordt de keuken gescheiden van de living. Door de divider niet plafondhoog te maken en aan het einde een doorkijkhaard toe te voegen, behoudt de totaalruimte haar openheid. Door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen in idem kleuren is warmte toegevoegd. In de living staat een hoekbank die perfect in de ruimte past. Wanneer de bewoners gasten over de vloer hebben en plaatsnemen in de keuken en de kinderen zich in de living bevinden, zijn zij nog steeds in dezelfde ruimte zonder dat het storend is.

Badkamer: Het Badhuys Badkamers. Badkamerkranen: Hotbath BV.

Perfect voor het gezinsleven

De benedenverdieping van deze ruimtelijke villa is één ruimte die wordt verdeeld in kleinere ruimtes. Zo bevindt zich achter de eettafel een speelhoek voor de kinderen die uit het zicht is vanuit de living doordat deels een wand ervoor is geplaatst. Vanaf de stoelen aan de ruime, ovale eettafel kijk je uit over de tuin. De grote raampartijen brengen je in direct contact met de tuin en zorgen voor veel natuurlijk daglicht. De fysieke grens tussen binnen en buiten wordt verzacht.

Tuinaanleg: Tuinman Bart. Architect: Bureau Ha Architecten.

Precies goed

De bovenverdieping biedt ruimte aan de slaapkamers van de kinderen, de kinderbadkamer en de master bedroom met en suite badkamer en dressing. De master bedroom kijkt uit over de achtertuin en valt op door de hoogte. De ruimte is tot aan de nok opengewerkt. De bewoners wilden graag een landelijke sfeer creëren. Om deze stijl neer te zetten zijn onder andere houten balken in het interieur toegepast, die een warme sfeer toevoegen aan de ruimte.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

______
Wil je meer projecten zien van Ha Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media