Rust en ruimte dankzij mooi design 

By Thimble

By Thimble veranderde dit appartement met veel verschillende kamers naar een heerlijke loft die luxe en rust uitstraalt. Interieurontwerpster Lieke Vingerhoed en haar team laten hier zien dat je met een goed design extra ruimtelijkheid kunt creëren. Mooi aan Liekes ontwerpen is dat ze dicht bij de eigenheid van de opdrachtgevers blijft, om er vervolgens een vleugje ‘By Thimble’ aan toe te voegen. Dat geeft nét dat beetje extra. 


Woonkamer

Design, ruimtelijkheid , By Thimble, The Art of Living
Design, ruimtelijkheid , By Thimble, The Art of Living

Eenheid en functionaliteit 
Bij binnenkomst merk je direct de ruimtelijkheid van de woning, dankzij de lichte kleuren en stalen deuren met glaswerk. Deze komen overal in het appartement terug voor een luchtige doorkijk. De bewoners wilden overwegend beige kleuren en eenheid in huis. In de hele woning zijn drie soorten materialen aangehouden: hout, een gietvloer en één soort tegel. Wanneer je binnenkomt in het woongedeelte valt meteen de bijzondere bank op, die naar twee kanten is gericht. De bewoners hadden als wens om apart te kunnen zitten, bijvoorbeeld met vrienden, en toch contact te hebben met elkaar. Aan de kant van de keuken stroomt het daglicht vanaf het balkon naar binnen, waardoor die kant extra prettig is om te zitten, heerlijke plek om te lezen. Een andere wens was om met meerdere mensen tv te kunnen kijken. Er kwam een grote bank en een op maat gemaakte tv-kast die tevens veel opbergruimte biedt. Mooi is het transparante schuifpaneel waarmee de bewoners de tv kunnen afschermen. 


Keuken

Design, ruimtelijkheid , By Thimble, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Keuken

SMAAK keukens

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Lange eettafel, slim kookeiland 
Een andere wens was een lange eettafel bij het kookeiland. “Om dit goed te laten passen ontwierpen we een kookeiland dat overloopt in een bankje aan de kopse kant.” Een origineel idee dat de totale compositie ten goede komt. Aan de maatwerktafel kunnen minimaal acht volwassenen royaal dineren en genieten van elkaars aanwezigheid. Voor de keuken koos By Thimble voor een dik marmerlookkeukenblad van twintig centimeter hoog, met daaronder lades aan beide kanten. De kastenwand bevat een koffiehoek met een ingebouwde koffiemachine en een leuke nis met spoelbak en waterkoker. 


Slaapvertrekken

Design, ruimtelijkheid , By Thimble, The Art of Living

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Beton ciré

BMM Groep

Kranen

Hotbath

bouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden

BMM Groep
Design, ruimtelijkheid , By Thimble, The Art of Living

Royale inloopkast, hotelchique badkamer 
In de slaapkamer wist By Thimble de wens van een royale inloopkast op mooie wijze te vertalen. Hetzelfde materiaal als het keukenblad is op het eiland toegepast, maar dan dunner en met zoveel mogelijk bergruimte eronder. Ook hier kijk je door glazen deuren heen. Aangrenzend ligt de badkamer met een ligbad, ruime douche, dubbele waskommen en een hint van hotelchic dankzij de pure kleuren, kamerhoge deuren en mooie details 

Editor: Media Team

Datum: 18-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Jurrit van der Waal