Saskia Vugts

Met haar talent en ruim twintig jaar ervaring heeft Saskia Vugts zich ontwikkeld tot een van Nederlands meest gerenommeerde portretschilders. Ze maakt levendige olieverfportretten in opdracht. Saskia Vugts schildert fotorealistische portretten, typerend voor haar stijl zijn close-ups portretten met een krachtige uitstraling. Ze maakte zich een techniek meester met vele lagen en tonen olieverf, waarmee zij de haar kenmerkende levendige blik in de ogen realiseert. Haar portretten stralen daardoor intensiteit uit, een dynamiek die je het gevoel geeft dat een portret je aankijkt, alsof er werkelijk contact is. 

Informatie over Saskia Vugts


image00003
image00008
image00009
image00014
previous arrow
next arrow

Veel voorkomende portretopdrachten bestaan uit het vereeuwigen van familieleden: portretten van grootouders, kleinkinderen of kinderen, maar bijvoorbeeld ook zakelijke portretten ter ere van de oprichter of een jubilaris van een bedrijf. Ze maakte staatsieportretten en schilderde sporthelden, muzikanten en filmidolen. Ook voor handgeschilderd postuum portret, als blijvende herinnering aan een geliefde kunt u contact opnemen met Saskia. 

Naast werk in opdracht, exposeert Saskia Vugts al vele jaren op interieurdesignbeurzen met haar vrije werk: grote, vierkante close-ups van celebrities. Daarbij gebruikt zij vaak klassieke brokaatstoffen als schilderdoek. In combinatie met de fotorealistische schildertechniek realiseert zij tijdloze eyecatchers van groot formaat, toepasbaar in talloze interieurontwerpen. Haar portretten van beroemdheden, onder meer van Brigitte Bardot, vonden zo wereldwijd een thuis.