Schitterend watervilla met adembenemend uitzicht door glazen pui.

Dreessen Willemse Architecten

Wat ooit een zandgroeve was, is vandaag de dag het decor van een sfeervol recreatiegebied aan een groot meer. Op dezelfde locatie werden onlangs diverse woningen gebouwd, waaronder deze schitterende watervilla, ontworpen door Dreessen Willemse Architecten. De villa, met fantastische glazen pui, is gelegen op een kavel dat als een klein schiereiland in het meer van de voormalige zandgroeve ligt. De woning wordt aan drie zijden omsloten door water en biedt met zijn robuuste, solide uitstraling een plaats van beschutting tegen de elementen die op het open landschap vrij spel hebben.


Exterieur

Glazen pui, metselwerk, Dreessen Willemse Architecten

Ontworpen naar het licht

In het ontwerp gaan beslotenheid en weidse uitzichten hand in hand, waardoor perfect is beantwoord aan de wens van de opdrachtgevers. Dit komt onder andere door de grote glazen pui. De woning is opgebouwd uit een compositie van volumes en schuiven die samen een U vormen. Hierdoor ontstond ruimte voor een halfopen patio met zwembad, groot terras en enkele meer beschutte plekken. Zo kunnen de opdrachtgevers op het terras grenzend aan de woonkeuken, waar de zon haar eerste stralen laat zien, ontspannen aan hun dag beginnen. Aan de westzijde is het volume met living en tv-lounge als een paviljoen vooruitgeschoven naar de waterkant. Hier genieten de opdrachtgevers ‘s avonds van het wonderschone schouwspel van de ondergaande zon.


Living

Glazen pui, metselwerk, Dreessen Willemse Architecten
Glazen pui, metselwerk, Dreessen Willemse Architecten

Omgeving naar binnen halen

Het unieke karakter ontleent de villa onder andere aan het met veel vakmanschap gerealiseerde metselwerk, verzorgd door het aannemersbedrijf. Aan de voorzijde sieren twee stukken opengewerkt metselwerk de gevels waarachter ramen verscholen zitten. De andere zijden zijn voorzien van een grote glazen pui die als een spiegel voor de omgeving werkt en de natuur zo nog meer onderdeel laten uitmaken van de totale woonbeleving.


Bovenverdieping

Glazen pui, metselwerk, Dreessen Willemse Architecten

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Geslaagde samenwerking

Om alles optimaal met elkaar te laten samenwerken, ontfermde het architectenbureau zich ook over de hoofdaanzet van de tuin en het interieur. Vanuit de ruime entree met vide is één lange zichtlijn gecreëerd door de hele woning naar buiten toe, waar een pad uitmondt in een vlonder aan het water. De doorwerking van interieurontwerp kwam voor rekening van Klaas De Jong Ontwerpen. Een ander bijzonder element is de loggia bij de mastersuite die is omgedoopt tot een next-level home gym met het waanzinnige uitzicht als levend decor. Het succes van het project is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen het architectenbureau, de opdrachtgever en de diverse betrokken partijen, waaronder het aannemersbedrijf. Hierdoor is een absolute droomwoning ontstaan, onlosmakelijk verbonden met de buitenomgeving, die je haast doet vergeten dat je je hier in Nederland bevindt.

Editor: Media team

Datum: 18-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Hugo Thomassen

Fotografie: Dré Wouters