Schitterende kempische villa met riante entree

Visie BV.

Het door architect Richard Kool opgerichte VISIE BV maakt unieke ontwerpen, die gecombineerd met een soepele bouwbegeleiding, betrokkenheid bij klanten en een groot netwerk van leveranciers en gemeentes, resulteren in een droomproject. Het kan hierbij zowel gaan om nieuwbouw als verbouw en zowel om een volledige villa, een riante entree, een dakkapel als een kantoorpand.


Ontwerp

Entree, woonkeuken, Visie BV

Alle leveranciers van het ontwerp

Architect

Visie BV.

Bouwbedrijf

Bouwbedrijf van Leent

Stalen kozijnen

Perfect View Windows

Kempische villa  

In Zuid-Holland staat een Kempische villa aan vaarwater in een nieuwe villawijk waar voorheen twee huizen stonden. De bewoners die het interieur bedachten, mede samen met The Living Kitchen, lieten hun huis ontwerpen door Richard Kool van VISIE BV en bouwen door hoofdaannemer Bouwbedrijf Van Leent. Richard vertelt over de villa met de typerende natuurlijke materialen, veel toogkozijnen en ‘ossenogen’ in de dakkappelen: “De eigenaren hebben hier echt een mooie locatie. We hebben een hoofdgebouw ontworpen met aan beide kanten een bijgebouw. Voor de gemetselde muren in oud metselverband gebruikten we oude, schoongebikte stenen.” 


Interieur

Entree, woonkeuken, Visie BV

Alle leveranciers van het interieur

Maatwerk Interieur en Keuken

The Living Kitchen

Gordijnen, Railroedes, Vouwgordijnen & Bamboe jaloezieen

Onel Window Dressings

Wandbekleding

Dutch Walltextile Company

Verlichting

Flash Elektro

Maatwerk Interieur en Keuken

The Living Kitchen

Kranen & Douche

Hotbath BV

Royaal ontvangst door ruimte entree 

Ook binnen is de villa prachtig. De ruime entree heeft een wand die tot nokhoogte is voorzien van luxe textielbehang: een hoogwaardige wandafwerking die in schitterende varianten door de hele villa is toegepast. De robuuste houten trap, in de entree, leidt naar de bovenste verdieping met de slaapkamers en badkamers voor de kinderen, een logeerkamer en kantoor. De mastersuite met dressing en badkamer bevindt zich beneden. De karakteristieke villa werd als het ware om de verbluffend mooie en ruime woonkeuken heen gebouwd. De bewoonster vertelt: “Van alle plekken in huis zitten we als gezin en met vrienden het meeste in de keuken.” En dat is niet verwonderlijk, want hoewel de hele villa schitterend is gebouwd en ingericht, is de keuken een van de grootste eyecatcher dankzij het zes meter lange kookeiland met bargedeelte, natuurstenen blad en de kastenwand met gedurfde leren kastfronten. 


Leefruimtes

Entree, woonkeuken, Visie BV

Alle leveranciers van de leefruimtes

Castle Stones vloeren

Meer Exclusieve Vloeren

Stalen kozijnen

Perfect View Windows

Meubels

Macazz

Wandbekleding

Dutch Walltextile Company

Maatwerk Interieur en Keuken

The Living Kitchen

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Gordijnen, Railroedes, Vouwgordijnen & Bamboe jaloezieen

Onel Window Dressings

Tafel

VANOUDS Amstedam

Materiaalgebruik 

De zichtlijnen vanuit de keuken zijn talrijk: je kijkt zowel naar de tuin met zwembad en terrassen aan de achterzijde en zijkant, als naar de nok voorzien van prominente stalen dakspanten, naar de eettafel met haard én richting de woonkamer. Ook vang je vanuit de keuken een glimp op van de tuinkamer, waar ook dakspanten zijn maar dan van eikenhout. De vloer bestaat uit lichtgrijze Franse kasteeltegels in de keuken en tuinkamer, briks in de wijn-/barkamer die zich tussen keuken en woonkamer bevindt en een eikenhouten parket in de woonkamer. De vloeren sluiten naadloos op elkaar aan, zoals geldt voor het gehele interieur en exterieur van deze Kempische villa. 

Editor: Media team

Datum: 14-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten