Schitterende pied-à-terre met zeezicht

B-Too

Uitzicht op strand en zee vanaf de negende verdieping. Dit is onderdeel van het wooncomfort van een bewoner vanuit zijn zuidwestelijk gelegen pied-à-terre in de Sardijntoren aan de Zeeuwse kust. Dankzij de samenwerking met ontwerpbureau voor hoogwaardige interieurarchitectuur en villa-architectuur B-too leverde dat een interieur op dat optimaal bij de omgeving past.


Woonkamer

Zeezicht, interieurontwerp, B-Too

Functioneel geheel

Mechteld Vroomen, interieurarchitect en bureaumanager: “Voor dit appartement van ruim twintig jaar oud was de vraag om van de donkere wat kleinere ruimtes een ruimtelijk en functioneel geheel te maken met zo veel mogelijk uitzicht op zee. Bovendien mocht het interieur een strandlook-gevoel oproepen en worden gecombineerd met luxematerialen.” Daartoe maakte B-too een vertaling van de ideeën van de opdrachtgever met een totaalplan voor de indeling, wanden, vloeren, verlichting en het (maatwerk)meubilair. Het appartement werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd.


Slaapkamer

Zeezicht, interieurontwerp, B-Too

Alle leveranciers van de slaapkamer

Maatwerk interieur

B-too

Aanblik op zee

Het resultaat mag er zijn: het luxueuze, moderne appartement met veel zand-, grijs- en houttinten biedt via verschillende zichtlijnen een aanblik op zee. Zo kun je vanuit de masterbedroom via de glazen douchewand door de living heen naar de zee kijken. Om van de open ruimtes een huiselijk geheel te maken met een fijne akoestiek, is de modulaire grijze loungebank in de living op een dik, wollig, beige tapijt geplaatst. Ook de akoestische lambriseringswand – voorzien van vergrijsd eikenfineer en indirecte verlichting aan de bovenzijde om optisch hoogte te creëren – voegt een huiselijke maar ook ‘beachy’ sfeer toe. Voor een optimale functionaliteit zijn achter deze wand een toilet, een wasruimte en een cv-ruimte geplaatst. De wand loopt door als ombouw van de ledhaard in de living en draagt zo bij aan de eenheid en verbinding van de ruimtes. De haard heeft een plateau en schacht van mortex, die qua look en feel naadloos aansluit bij de lichtgrijze gietvloer met lichte vleug.


Keuken

Zeezicht, interieurontwerp, B-Too

Maatwerk

Over de keuken met spectaculair uitzicht op de Westerschelde vertelt Mechteld: “We hebben het keukeneiland ontworpen als onderdeel van de woonkamer met in het verlengde de eettafel. Hier kan gegeten, gewerkt en tv gekeken worden. De wand is van vloer tot plafond opgetrokken en heeft luxe apparatuur en de gewenste rustige uitstraling.” Ook voor de masterbedroom, -badkamer en kledingkasten ontwierp B-too maatwerk. Voor het bed is een maatwerkombouw gemaakt, die lijkt te zweven door de lichtlijn. Datzelfde effect is te zien onder het wandmeubel dat achter het bed doorloopt, helemaal onder het op maat gemaakte wastafelmeubel door, waarvan de wastafel is uitgevoerd in solid surface.

Editor: Media team

Datum: 04-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Thibault Debaene