previous arrow
next arrow
Slider

Schitterende renovatie van een interieur | Rob Zeelen 

Midden in een nieuwbouwwijk valt deze moderne woning direct op. Bij deze renovatie ligt de focus echter binnenshuis, namelijk op het gerestylede interieur, ontworpen door Studio Rob Zeelen. Hij kreeg veel ontwerpvrijheid, wat resulteerde in een strak, geraffineerd en exclusief interieur met in het oog springende details.

Rob kwam tot een ontwerp zonder dat hij de woning daadwerkelijk had gezien. Hoe? “Het allerbelangrijkste is luisteren en observeren. Welke levensstijl hanteren de bewoners? Hoe wonen ze momenteel? In combinatie met deze bevindingen, de plattegrondtekeningen en foto’s vielen alle puzzelstukjes tijdens het ontwerpproces op hun plaats”, legt hij uit.

De exclusieve trappen die Trappenshowroom Allstairs Benelux maakt, zijn niet alleen functioneel, maar bovendien ook erg mooi. Een wand scheidt de keuken van de woonkamer en dient meteen als kast. 

Reorganisatie van de entree

Door de oorspronkelijke indeling kwam het meeste bezoek via de wasruimte en keuken binnen. Middels een creatieve en geraffineerde constructie loste Rob deze rommelige entree op. “Ik verplaatste de deur van de keuken naar de woonkamer. De taatsdeuren van beide gangen staan nu lijnrecht tegenover elkaar, wat voor een rechte as in het huis zorgt. Dit creëert ruimte en rust.” Wanneer bezoek nu achterom binnenkomt, zien ze een luxe afgewerkte entreeruimte, die is voorzien van een garderobe. Aan de linkerzijde zijn deuren gerealiseerd die tot aan het plafond doorlopen. Eenmaal geopend verschijnt er een functionele en georganiseerde wasruimte annex bijkeuken.

renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk

Het stucwerk en de naadloze mortex vloer werden aangebracht door Strous Stukadoors.

Privacy

De apparatenwand in de keuken is voorzien van plafondhoge kastdeuren in zwart gebeitst eiken fineer. De apparatenwand is één donker element dat tot in de woonkamer doorloopt. Een ander bijzonder detail dat direct opvalt is de schitterende fotowand, die doorloopt tot aan de apparatenwand. De vloer op de benedenverdieping werdt tijdens de renovatie voorzien van Mortex; een handmatig aangebracht betonlook materiaal. Zo ontstond een naadloze vloer, waardoor ruimtes in elkaar overvloeien. De wand die de keuken en woonkamer van elkaar scheidt was voorheen ruim een meter korter. Rob: “Voorheen keek men vanuit de woonkamer in de keuken. Mocht er nu gezelschap in beide ruimtes zitten, is er meer privacy.”

renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk

De fauteuils Back Me Up Lounge zijn van Montis. De gashaard werd geplaatst door Beerten Haardendesign.


“Voorheen keek men vanuit de woonkamer in de keuken. Mocht er nu gezelschap in beide ruimtes zitten, is er meer privacy”


Vanuit de woonkamer heb je een panoramisch zicht op het omliggende groen.

renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk


“De apparatenwand is in feiten één donker element, dat tot in de woonkamer doorloopt.”


renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk

De keuken, inbouwkasten en deuren werden allemaal volledig op maat gemaakt door Mereno. De keukenapparatuur past perfect bij de door hen gerealiseerde wand, zoals de zwarte Quooker-kraan.

De bijzondere lamp boven de eettafel, de Universe, is handgemaakt en van het Nederlandse merk Quasar.

Fijne akoestiek

Via een aluminium designtrap is de bovenverdieping te bereiken. Hier ligt een wengé houten vloer. Na opschuren en behandeling met olie kan deze weer jaren mee. De garderoberuimte is voorzien van maatwerk kasten. “De grote garderobekast stond eerst achter het bed. Dat maakte van die ruimte een kleed- én slaapkamer. De kast is afgebroken, opgenomen in het nieuwe ontwerp en aangevuld met bijpassende maatkasten”, vertelt Rob. De wand achter het bed is voorzien van prachtige, met velvet gestoffeerde panelen die zorgen voor een fijne akoestiek.

renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk

De panelen achter het bed zijn gestoffeerd met velvet, wat samen met de wengé vloer een warm comfort biedt.

renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk

Dankzij de maatwerk inbouwkasten ziet zelfs de walk-in closet er onberispelijk uit.

Hoger niveau

De badkamer was in de basis goed, maar werd tijdens de renovatie naar een hoger niveau getild. De vloertegels zijn verwijderd en, net als het bad, voorzien van dezelfde Mortex als de benedenverdieping. Hierdoor komt het mozaïek veel beter tot zijn recht.

Bij het op maat maken van de badkamer stelde Bad & Keuken Design de wensen van de klant centraal.

Van wit naar zwart

Ook voor de renovatie van de tuin had Rob ideeën. Hij adviseerde de witte elementen te laten uitvoeren in zwart. Dit zorgt voor een prachtig contrast met het groen. Door het verlengen van de taxushaag ontstond een afscheiding tussen de grote terrasoppervlaktes. De klinkers en roosters die er lagen, zijn vervangen door basalt split, nieuwe klinkers en Chinees hardsteen.

renovatie, stoer interieur, moderne woning, Rob Zeelen, industrieel, maatwerk

De zwemvijver in de tuin is afkomstig van De Scheper Vijvercentrum.


“De handtekening van Rob is duidelijk terug te zien.”


Het Chinees hardsteen en de klinkers in de tuin werden geleverd door Steenhandel Ivaro. De loungebank is afkomstig van BuitenHofTuinmeubelen.

Tekst: Marjolein Belzer
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Meer projecten bekijken van Rob Zeelen?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media