Schitterende villa met bijpassende aluminium kozijnen

Finstral

Ten noorden van Madrid is deze adembenemende villa gesitueerd. Het is een bijzonder maar erg geslaagd concept. De villa oogt modern en eigentijds door het strakke ontwerp, de mooie lijnen en de grote raampartijen. Als een woning zoveel glas en ramen heeft verdienen deze ook een schitterende omlijsting, zodat het ontwerp van de villa op de juiste punten benadrukt wordt. Om zeker te zijn van een naadloze afwerking werd de samenwerking aangegaan met Finstral. Zij zorgden voor de aluminium kozijnen en de royale schuifdeuren.

Bijzonder exterieur

Wat deze prachtige villa uniek maakt zijn de kleuren die voor de gevel gebruikt werden. Er werd gekozen voor een witte gevelsteen die erg goed past bij de donkere bruinachtige kleur van de kubus die het entreegebied omlijst en de achtergevel voor een deel bedekt. Daarnaast bestaat de villa uit verschillende horizontale en verticale lijnen die het ontwerp van de villa versterken. Kleur en vorm spelen dus een belangrijke rol in het exterieur van de woning, daarom was het noodzaak dat de glazenpuien juist gepositioneerd werden en dat de mooiste aluminium kozijnen gekozen werden.

Subtiele afwerking

De raampartijen en glazen puien werden in lijn met de strakke vormentaal van de villa geplaatst. Daarnaast werd gekozen voor antracietkleurige aluminium kozijnen aan de buitenzijde. Deze kozijnen van Finstral zorgen voor afwisselende accenten in de veelal witte gevel. De ramen breken de gevel op een subtiele manier, waardoor voldoende licht binnen komt en een transparante overgang naar buiten gecreëerd werd. Ook hebben de ramen hoogwaardig warmte-isolatie glas dat zorgt voor de maximale bescherming tegen warmte.

Aluminium kozijnen-Finstral, the art of living

Deur naar het pronkstuk

Aan de achterzijde van de villa zijn de schitterende hefschuifdeuren te zien. Zij openen de deur naar het pronkstuk van de villa; het terras, de tuin en het zwembad. Ook deze schuifdeur past erg goed bij de architectonische stijl van de woning. De karakteristieke deur heeft een kunsthars oppervlak in dezelfde kleurtint als de kubus bij de entree en werd ook geleverd door Finstral.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 11-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral