villa tuin | Vosselman Buiten, the art of living

Schitterende villatuin met persoonlijke touch | Vosselman Buiten

De broers Henk en Wim van der Laan realiseren normaliter met hun architecten- en ingenieursbureau de droom van een ander. Aan hun portfolio kunnen ze nu hun eigen woondroom toevoegen: hun prachtige woningen op een gezamenlijk perceel in het landelijke gebied van Vinkeveen. Vosselman Buiten ontwierp en realiseerde de schitterende villatuinen.

Stalen trappen: Korver. Maatwerkkasten: Woninginrichting Aan Huis.

Stalen deuren: Stieva Metaalbewerking. Interieurontwerp en styling: Christyle Wonen. Bijzettafels: Keijser&Co. Houten kozijnen: De Lange Houttechniek.

villa tuin | Vosselman Buiten, the art of living

Raamdecoraties: Den Ouden Wonen. Openhaard: Warmtestore van Scheppingen

Vertaling van levensstijl

Vosselman Buiten werd ingeschakeld om twee villatuinen te ontwerpen bij de twee woningen op een perceel met gezamenlijke toegangsbrug. Voor Wim en Leoniek was daarbij aansluiting houden bij de landschappelijke waarden en kwaliteit van de omgeving belangrijk. Voor Henk en Christol is een wat strakkere, moderne tuin ontworpen in vergelijking met de natuurlijke tuin van de buren.

villa tuin | Vosselman Buiten, the art of living

Badkamers en vloer: De Elementen.

Moderne tuin

En het resultaat mag er wezen: de prachtige moderne, wat strakkere tuin met bijvoorbeeld strakke groene wolken van prunusstruiken en van osmanthus, nieuwe meerstammige bomen, een soft-tub en buitendouche. Bas Vosselman: “We hebben een hoogteverschil gecreëerd met een rond, laag gemetseld muurtje van dezelfde steen als voor de woning. De ronde vorm komt terug in de vlonder en de schoeiing rondom de tuin is strak.”

Bewoonster Christol: “Bas Vosselman heeft echt geweldig werk gedaan. Wij waren zelf zo druk met het huis en konden na overeenstemming over het ontwerp, de realisatie van de tuin helemaal aan hem overlaten.” Bas Vosselman: “Dat is ook wat we heel graag doen, zoveel mogelijk uit handen nemen.” En dat heeft Vosselman Buiten, die al jaren totaalconcepten voor tuinen bedenkt, ontwerpt en realiseert, bij dit project dan ook gedaan.

villa tuin | Vosselman Buiten, the art of living

Houten constructie: Assinkhout

Jacuzzi: Softub

villa tuin | Vosselman Buiten, the art of living

Tuinontwerp: Vosselman Buiten

Tuin loopt over in omgeving

Vosselman staat erom bekend om tuinen te ontwerpen die passen bij zowel de omgeving, de stijl van het huis als de levensstijl van de bewoners. Voor dit bijzondere project kwamen die vaardigheden extra goed van pas. Voor Wim en Leoniek heeft Bas Vosselman een wat natuurlijker en avontuurlijker ontwerp gemaakt. En dat resultaat mag er wezen: een geweldige en wat robuuster ogende tuin met vaste plantenborders, bestaande bomen, een zwemvijver en sauna. Bas: “We hebben een stoer zitelement gemaakt van zelf gestort antraciet beton en voor de natuurlijke schoeiing gebruik gemaakt van wilgentakken.” In beide tuinen kunnen de bewoners nu eindeloos genieten vanaf een van hun terrassen of vanuit de zwemvijver of het aangrenzende water.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Andries van der Ree

___
Wil je meer zien van Vosselman buiten?