previous arrow
next arrow

Schüco

Schüco ontwikkelt hoogwaardige en duurzame systeemoplossingen voor ramen, deuren, schuifdeuren en vliesgevels. Met het hoofdkantoor van de Schüco Group is gevestigd in Bielefeld (Duitsland) en met wereldwijd over de 5.000 medewerkers streeft de onderneming naar leiderschap in de branche. Het bedrijf realiseerde in 2018 een omzet van 1,7 miljard euro.

Professionele serviceafdeling

Schüco Nederland BV in Vianen beschikt over een professionele serviceafdeling voor de particuliere woningbouw. Dit gaat van adviseren aan particulieren die een eigen woning bouwen tot het maken van een offerte. Adviseren is een van de belangrijkste punten waar Schüco zich op focust. Dit doet het bedrijf door middel van een presentatieruimte met vele samples. Ook beschikt Schüco over een Virtual Reality bril, waarmee er een kijkje genomen kan worden in de nog te bouwen woning. De producten van Schüdo worden verzorgd met de beste zorg. Het bedrijf werkt samen met de beste gevelfabrieken in Nederland om dit doel te kunnen bereiken. Deze partners beschikken over de kennis en middelen om de mooiste producten te leveren en te monteren.

Aluminium kozijnen

Ramen, deuren en schuifdeuren bepalen in hoge maten de uitstraling van een woning. Ze zorgen voor daglicht in woonruimtes. Ze geven uitzicht en beschermen tegen harde wind, regen en andere invloeden van buitenaf. Moderne kozijnen van aluminium geven een huis een strak design. Ze zorgen ervoor dat het huis goed beschermd is tegen inbrekers. Ze vergen nauwelijks onderhoud en daarbij is aluminium een uiterst duurzaam en stevig materiaal. Het gaat lang mee, is oneindig recyclebaar en leidt ook tot minder energieverbruik. De kozijnen zijn thermisch isolerend doordat de profielen aan de binnen- en buitenkant op professionele wijze van elkaar zijn gescheiden. Systemen van Schüco voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, comfort en veiligheid.

___

Meer projecten van Schüco bekijken?

  • |

Karakteristieke gevelbekleding

In een sfeervol Limburgs dorpje, nabij de rivier de Maas, zijn wij te gast bij een prachtige karakteristieke villa. Voor de realisatie hiervan werden een voormalige kwekerswoning en een naoorlogse noodwoning getransformeerd tot een riante villa, die ruimte biedt aan twee families.

Droomhuis aan het water

Als je door de straat rijdt waaraan dit droomhuis is gelegen, kan je niet anders dan je vergapen aan alle architectuurschoonheid. Veruit het mooiste pand in deze luxe wijk is dit droomhuis aan het water met de prachtige, volledig (!) glazen voorgevel, het rieten dak en de bijpassende vlonders.

Modern exterieur met landelijke tuin

Het exterieur is een belangrijk onderdeel van de woning en is voornamelijk bepalend voor de uitstraling. Het kan overeenkomen met de sfeer van het interieur, maar hier ook volledig van losstaan. In het exterieur beslaat de tuin een groot oppervlak, welke tevens op veel verschillende manieren gerealiseerd kan worden.

Villa met privacy én uitzicht

Aan de Zeeuwse kust realiseerde architectenbureau Z-Wonen een moderne villa waar de nadruk ligt op privacy en uitzicht. In de landelijke, weidse omgeving, twee kilometer van het strand vandaan, staat nu een transparante, bescheiden woning met een brede panoramische uitstraling.

Bijzondere nieuwbouw villa

Deze bijzondere nieuwbouw villa werd ontworpen door Strategie Architecten. Zij waren van begin tot eind bij het project betrokken. De bewoners wilden ‘echte’ materialen en dat zie je hier duidelijk terug. De buitengevel bestaat uit zink en western red cedar. Op het dak liggen leien en ook voor alle tegels is leisteen gebruikt.

Slaapkamer inspiratie

De slaapkamer is een plek waar je rust opzoekt. Hierbij is het dan ook van belang dat de kamer zelf, ook rust uitstraalt. Maar hoe is dit te realiseren?

Luxe woonkeuken

Architectenbureau Van Manen bouwde dit droomhuis gelegen op een toplocatie. De stijlvolle duinvilla aan de kust was net wat te klein voor de bewoners. De beslissing werd gemaakt om de villa uit te breiden tot een riante villa.

Moderne villa

De bewoners kunnen in hun handjes klappen dat ze een stijlvolle duinvilla hebben kunnen bemachtigen aan de kust. Wonen in deze bijzondere leefomgeving staat gelijk aan wonen op een toplocatie. De bewoners kochten in een goede staat verkerend, karakteristieke moderne villa met rieten dak.

Strakke tweekapper

In Amsterdam staat een strakke tweekapper. Interieur- en architectenbureau Kabaz uit Laren maakte het ontwerp en Aannemingsbedrijf C. van der Grift b.v. was vanaf het begin van de bouw betrokken bij de voorbereiding, projectleiding en uitvoering.

Exclusieve villa aan het water

In Zuid-Holland, aan de pittoreske Reeuwijkse Plas, realiseerde Lab32 architecten een moderne, eigentijdse villa. Spelend met uitzichten en privacy bouwde Lab32 aan de droom van de opdrachtgevers: G-House. Kenmerkend zijn de zwevende, sculpturale vormen, de mooie zichtlijnen en een aangename ruimtelijkheid. Met krachtig omlijnde glaspartijen en vloeiende vormen als blikvangers.

Naadloze fit tussen strak en bourgondisch

Een op het eerste gezicht strakke woning, van architect Gerben van Manen, maar als je goed kijkt is deze niet per definitie effen te noemen. Sterker nog, een combinatie van warm en koud bleek tot een interessant geheel te zijn verweven.

Exclusieve aluminium kozijnen

De zichtlijn aan de zijkant van de woning geeft een tipje van de sluier weer naar de diepte en strakheid van de tuin, waar de bewoners heerlijk tot rust kunnen komen. Een belangrijk aspect van deze abstracte weergave zijn de exclusieve aluminium kozijnen van Schüco.

Kozijnen voor extraverte projecten

Niemand minder dan de projectaannemer van Schüco werd erbij geroepen om dit project tot leven te wekken. Dit statement dak is uiteraard de eyecatcher geworden van de woning en tegelijkertijd het uitgangspunt voor werkelijk álles binnen de woning.

Aluminium kozijnen

’We gaan altijd voor het beste resultaat’, zegt architect Rob Moritz van 19 Het Atelier tegen Schüco. Zo ook bij de realisatie van deze woonboerderij. De bestaande woning stond te koop in een vervallen staat. De nieuwe eigenaar zag er zijn droomwoning in. Maar je ideale huis maken van een bouwval met monumentale status is nog niet zo eenvoudig.

Kozijnen als visueel cadeau

Overal in deze woning komt de verbinding van glas terug die is gerealiseerd middels kozijnen van Schüco. Het ontwerp is hierdoor eigentijds en verrassend.

Aluminium kozijnen: aantrekkelijk én duurzaam

Deze woning bestaat uit twee langgerekte vormen – het hoofdgebouw en het bijgebouw – in de gebruikelijke ‘huisvorm’. De voorgevel oogt gesloten: je ziet de archetypische vorm, maar ook de scherpte van de aluminium kozijnen. Smalle kozijnen zijn heel goed mogelijk als ze van aluminium zijn. Je krijgt dan een nóg intenser uitzicht.

Oude hoeve getransformeerd naar moderne villa

Metershoge glaspartijen bieden een schitterend uitzicht op de groene omgeving. Het is ook een woning die privacy biedt. Langs de voorkant is naast de inkom een werkruimte gecreëerd waar de eigenaar zijn bureau heeft ingericht.

 

 

Schüco


“Één stap kan alles veranderen. Het perspectief, de toestand, het bewustzijn. De stap over de drempel opent nieuwe vrije ruimtes en onvoorspelbare mogelijkheden.

___

Contactgegevens:

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen


Web editor: Media team     |

Datum: 08 | mei | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

NK3D

NK3D


NK3D produceert fotorealistische computer gegenereerde high-end beelden en animaties…

Loxone

Loxone


Loxone is een totaaloplossing op vlak van home & building automation…

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media