24schuurwoning, finnhouse, woonomgeving

  • Finnhouse Houtbouw BV
  • Wilhelminastraat 1B
  • 5246 XA  Rosmalen

Schuurwoning in weids landschap | Finnhouse

Als je naar deze schuurwoning van 715m3 kijkt zie je een samenhangend geheel van de woning in combinatie met het bijgebouw en de omgeving. De gevelbekleding van het exterieur heeft een speels effect en de horizontale lijnen zijn ook terug te vinden in het bijgebouw.

Bewoners als ontwerpkader

De behoeften van de bewoners stond in dit project van Finnhouse centraal. Een vrije en open indeling van de woning was erg belangrijk voor de bewoner. Ook het optimaal benutten van de ruimtes hoorde hierbij. De Paal & Balk van deze schuurwoning is van essentieel belang. De vrij indeling van de ruimtes en vertrekken tussen een geraamte van balken en palen kenmerkt de unieke constructie.

Positionering van woonvertrekken

Wanneer de bewoners, Bert en Yvonne, in de ochtend genieten van een kopje koffie genieten ze tegelijkertijd van het zonlicht wat binnenvalt. De keuken is namelijk op het oosten gepositioneerd wat de droom van Bert en Yvonne vervult. ‘In een met zon gevulde keuken de dag beginnen.’ Verder werd de schuurwoning levensbestendig gemaakt door het realiseren van de master bedroom met aansluitende badkamer op de begane grond. De begane grond heeft een oppervlakte van 210m2 waar ook de keuken en woonkamer te vinden zijn. Verder beschikt de woning nog over twee andere slaapkamers en een badkamer op de bovenverdieping.

Een gezonde woonomgeving

Een overkoepeld begrip waar Finnhouse voor staat is ‘biolife’. De woning wordt als natuurlijke omgeving beschouwt, waarbij onder andere natuurlijk licht, kleuren en vrij zicht een grote rol spelen. Er is een relatie tussen de gezondheid van de bewoners en een dergelijk Biofilisch ontwerp. De buitenwanden zijn damp-open gerealiseerd wat zorgt voor een gezond leefklimaat en constante luchtvochtigheid. Dit maakt de schuurwoning van Bert en Yvonne en gezonde leefomgeving.

Tekst: Silke van de Geijn
Fotografie: Finnhouse

____

____

Meer projecten zien van Finnhouse?