Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Schuurwoning met open zichtlijnen | LA | Architecten Ingenieurs

De bewoners van deze prachtige schuurwoning namen LA | Architecten Ingenieurs in de arm om hun droomhuis te realiseren. Tijdens de eerste ontwerpsessie was het meteen duidelijk: het moest een woning worden die wat verder naar achteren op de kavel staat én die gericht is op haar omgeving. In de architectuur van de woning is daarvoor de geknikte vorm van de rooilijn overgenomen, waardoor duidelijke zichtlijnen naar de aangrenzende landerijen zijn gecreëerd. Deze zichtlijnen worden begeleid door bomen en door de tuinarchitectuur. Daarnaast heeft het ontwerp veel glas voor een optimale binnen – buitenbeleving.

Aannemer: Bouwbedrijf Willem Verbakel B.V.

Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

Kleur- en materiaalgebruik

Eenmaal aangekomen in de living, ontworpen door Doret Schulkes Interieurarchitecten, valt direct de rust op. De combinatie van het kleur- en materiaalgebruik vormt een sereen geheel. Het wandmeubel waarin de tv en speakers zijn geïntegreerd loopt door in de trapruimte en oogt als één element. De werkkamer kijkt uit op de voorzijde van de tuin en staat in verbinding met de rest van de ruimtes maar is gevoelsmatig afgescheiden van het geheel. Alle technische hoogstandjes zijn netjes weggewerkt. Hetzelfde geldt voor de lift: deze is bereikbaar via een paneeldeur die opgaat in de wand.

Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

Gietvloer: SOLO Gietvloeren. Akoestisch Plafond: Pennings Akoestisch Afbouwen.

Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

Een prachtige, rustige ruimte

De schuurwoning moest de bewoners zo min mogelijk onderhoud en zo veel mogelijk gemak en comfort bezorgen. Middels het domoticasysteem hebben zij dat comfort binnen handbereik en worden ze ontzien van allerlei bedieningspanelen. De keuken is de plek waar de bewoners de meeste tijd doorbrengen. Heel begrijpelijk, want het is een prachtige, rustige ruimte waarin je heerlijk kunt wegdromen. De gietvloer geeft een stoer effect en is voorzien van zorgvuldig geïntegreerde vloerverwarming, zodat de keuken een aangename plek blijft.

Gietvloer: SOLO Gietvloeren.

Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

De bovenverdieping

De robuuste trap leidt naar de bovenverdieping. Direct na het bereiken van deze verdieping is er het zicht op de living en een gedeelte van de tuin door het gebruik van de vide en dakvensters. De bovenverdieping bestaat gevoelsmatig uit twee gedeeltes: de gang grenzend aan de opening van de vide waar zich twee slaapkamers, de gastenbadkamer en de fitness bevinden. In het andere gedeelte staat ontspanning centraal voor de bewoners in de aangelegde sauna, slaap- en badkamer.

Houten vloer: De Paal Parket. Kozijnloze binnendeur: Xinnix Door Systems.

Houten vloer: De Paal Parket

Een levend schilderij

Wanneer je de slaapkamer met en-suite binnenstapt, beleef je dezelfde open sfeer als in de rest van de schuurwoning. Doordat de ruimte tot aan de nok open is, heb je een levend schilderij om in weg te dromen. De hoogte van de ruimte wordt geaccentueerd door de grote lamp met aangenaam licht en de meterslange gordijnen waarmee de slaapkamer af te sluiten is van de buitenwereld. De uitstraling van de met zwart sanitair uitgevoerde badkamer wordt afgewisseld met het felle kleurgebruik van de kleedruimte.

Tuinaanleg: Swinkels Tuinen. Zwembad: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V.

Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

Louvrepaneel: Livium BV. Terrasverwarming: HEATSTRIP.

Schuurwoning | LA Architecten, the art of living

Terrasverwarming: HEATSTRIP.

Een duik in een verwarmd zwembad

In de gehele tuin zijn boomgroepen, dichte beplanting, heestervakken, open plekken met grassen, vaste beplanting en gazons te zien die elkaar afwisselen. De dichte beplanting heeft een afschermende functie, maar biedt ook intimiteit en geborgenheid. Vanuit de woonkamer is een meer open geheel te zien met weidse doorzichten. Op warme dagen kunnen de bewoners een duik nemen in hun door zonnecellen verwarmde zwembad.

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Milou Vogels, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van LA | Architecten?