Sereen interieur midden in de stad  

Medie Interieur Architectuur

Dit mooie appartement, onderdeel van appartementencomplex ‘Briljant aan de Amstel’ en gelegen op een drukke plek in de stad Amsterdam, voelt van binnen heel sereen aan. De goede isolatie van het nieuwe appartementengebouw – dat verrees op de locatie van een voormalige depot van het stadsarchief –, houdt de stadsgeluiden buitenshuis. Het interieur zorgt voor een oase van rust in het drukke bestaan van de eigenaresse en haar kinderen. Zij werden bijgestaan door Medie Interieurarchitectuur die hen hielp aan een interieur waar ze echt kunnen thuiskomen en zich volledig kunnen ontspannen. 


Woonkamer

Appartementencomplex, interieur, Medie Interieur Architectuur

Alle leveranciers van de woonkamer

Stoffering, behang en raamdecoratie

Vescom

Vloeren

Senso Vloeren

Stalen Deur, wandrek en tafelonderstel

Maco Design

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Tapijt

Carpetlinq
Appartementencomplex, interieur, Medie Interieur Architectuur

Verkeerruimte met chique deuren 
De hal biedt toegang tot alle ruimtes van dit appartement. Het appartement heeft de beschikking over twee slaapkamers, een werkkamer, twee badkamers en een leefruimte met zitgedeelte en een keuken. Een van de twee uitwonende dochters woont weliswaar niet meer thuis maar wel in de buurt en komt regelmatig langs, ook om rustig te kunnen studeren. Aan de achterzijde is een binnentuin en aan de voorzijde een klein balkon met zicht op de Amstel. De bewoonster vertelt: “Op deze etage kijk je precies over de weg heen naar het water. Er is altijd iets te zien, zoals allerlei bootjes die langs varen.” De hal heeft een door Medie Interieurarchitectuur op maat ontworpen glazen deur, met stalen kozijn in een warm grijze tint, die de hal van het leefgedeelte afscheidt. Het hele appartement is, met uitzondering van de badkamers, voorzien van een lichtgrijze gietvloer met een subtiel spikkeltje. Interieurarchitect Medie Janssen werd door haar opdrachtgeefster gevraagd om samen een warm, sfeervol en rustig interieur te realiseren. “Zelf wist ik niet precies hoe ik het moest aanpakken en ik had ook weinig tijd. Medie heeft het perfect opgepakt. Ze stelde voor om lichte, warme tinten te gebruiken. Bij licht kom ik zelf niet verder dan wit, maar dat is niet goed warm te maken. De kleuren en de materialen waar Medie mee kwam zijn perfect op elkaar afgestemd.” Over die keuzes vertelt Medie: “In dit appartement hadden we al aardig wat kaders. Bij de meeste van mijn opdrachten houd ik me bezig met de indeling en het ontwerpen van maatwerkinterieur; dat was hier niet aan de orde. Zo waren de keuken en badkamers al aanwezig.” Medie zag erop toe dat deze kaders – en de creatieve ruimte die er was voor de inrichting – bij elkaar aansluiten voor een harmonieus interieur. “Als er een vraag komt voor meubilair dat niet zomaar leverbaar is uit een collectie, dan ga je al gauw schetsen. Ik werk graag met authentieke materialen die zichzelf al bewezen hebben zoals natuursteen, leer en hout.” Deze materialen zie je dan ook terug in het interieur van dit appartement. 


Keuken

Appartementencomplex, interieur, Medie Interieur Architectuur

Alle leveranciers van de keuken

Verlichting Keuken

Modular Lighting Nederland

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Authentieke meubels  
Het zit- en eetgedeelte en de keuken bevinden zich in een grote open ruimte. Het meubilair en de materialisatie vallen bij binnenkomst direct op. Medie vertelt: “De onder de televisie hangende wandkast heb ik ontworpen met bruin suède en op maat laten maken.” Het langwerpige meubel is niet alleen een uniek meubelstuk, maar wekt ook direct nieuwsgierigheid op en de neiging om het aan te raken door het uitnodigende zachte uiterlijk. De wandkast hangt tegenover de royale zithoek die Medie liet stofferen in een fraaie stof met een patroon in grijstinten. Het eikenhouten tafeltje dat op de bank rust, is van hetzelfde materiaal als de ronde eettafel. De salontafel is een kunstwerk op zich. De bewoonster vertelt: “Ik wilde geen gewone salontafel, maar echt iets authentieks.” Medie ontwierp deze tafel met vijf schitterende balken van lichtgrijs natuursteen met een lichte ader en een bijpassend stalen frame, uitgevoerd in een warm grijze tint. Deze tint past weer bij het kozijn van de glazen deur en de poten van de eetkamerstoelen. Het zitgedeelte wordt als geheel gemarkeerd in de ruimte door een grijs karpet met een vleug, passend bij de vleug van het suède meubel. De zithoek en de eettafel worden optisch niet alleen verbonden door de toegepaste kleuren, maar ook door het prachtige behang in aardetinten dat van achter de bank doorloopt tot achter de eettafel. “Ik was zelf niet op het idee van dit behang gekomen. Het patroon met strepen ziet er heel anders uit zo hier op de wand dan als staal. We vinden het zo mooi dat we ook voor behang met een motief hebben gekozen in een van de slaapkamers”, vertelt de bewoonster enthousiast. De ronde houten eettafel is een warm element in het interieur en wordt geflankeerd door zes draaibare fauteuils van Italiaanse origine. De uitbundig vormgegeven lamp van verfijnd materiaal bakent de eetruimte in de ruimte af. De warm grijze, doorschijnende gordijnen vervolmaken het serene geheel. De keuken is modern, greeploos en heeft een kiezel kleurige tint. De bewoonster wilde graag een mooie plek voor enkele kunstwerken in de vorm van drie foto’s. De wandplank van glas was de oplossing die Medie daarvoor aandroeg om het licht van de plafondspots toch z’n weg te kunnen laten gaan. Het prachtige langwerpige armatuur boven het kookeiland past helemaal in de stijl van de moderne keuken en donkere raamkozijnen 


Slaapkamer

Appartementencomplex, interieur, Medie Interieur Architectuur

Alle leveranciers van de slaapkamer

Natuursteen Salontafel

Grillo Natuursteen

Stalen Deur, wandrek en tafelonderstel

Maco Design

Leverancier verlichting

Dutch Light

Uitzicht op de binnentuin 
Het bed in de hoofdslaapkamer staat op een knusse plek met een raam aan de zijkant van het bed en deuren ter hoogte van het voeteneinde. Deze geven toegang tot de prachtige binnentuin met houten meubilair, gelegen op de hoek aan de achterzijde van het appartement. Aan de andere zijde van het bed prijkt een kleurrijk kunstwerk aan de wand, waar de en-suitebadkamer met douche, bad, wastafelmeubel en toilet begint. Ten slotte maakt de kledingkast de suite voor de eigenaresse compleet, terwijl er voor de thuiswonende dochter een aparte slaap- en badkamer is. Hier wonen moet wel fijn zijn, niet alleen door de locatie met zicht op de Amstel, maar zeker ook door het warme, rustige interieur. 

Editor: Media team

Datum: 11-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal