Sereen parterre-appartement midden in bruisende stad

Sanne Kurvers Interiors

Op het moment dat we Sanne Kurvers in de woning spreken, worden de nieuwe interieurplannen voor de privévertrekken, bestaande uit meerdere slaapkamers en badkamers, door haar gemaakt. Dat geeft wel aan dat haar opdrachtgevers tevreden zijn over Sannes’ werk tot nu toe: een compleet nieuwe inrichting voor de living, eetkamer, keuken, werk-/speelkamer en de entreegang waarbij de indeling intact bleef. “Ik heb het niet alleen gedaan hoor”, vertelt Sanne, “maar met een klein team met onder meer de aannemer, keukenbouwer en een specialist voor de wandafwerking hebben we in zo’n drie maanden de hele verbouwing gerealiseerd.” 


Leefruimte

Verbouwing, Appartement, Sanne Kurvers Interiors, The Art of Living

Persoonlijke blikvanger
Het resultaat van de verbouwing mag er wezen: de toon wordt al gezet bij binnenkomst. Je blik wordt naar het einde van de gang geleid waar een kast voor accessoires de show steelt, als onderdeel van de keuken. De gang vormt de natuurlijke scheiding tussen de privévertrekken en het leefgedeelte. Voordat je bij de keuken bent, valt een aantal dingen op: één daarvan is het grote kunstwerk met een balletdanseres dat Sanne voorstelde aan haar opdrachtgevers. Een schot in de roos: de man des huizes oefende vroeger op topniveau ballet uit. De togen die Sanne ontwierp, komen op meerdere overgangen tussen de verschillende leefruimtes terug en vormen een van de zachte elementen in het interieur. Op de vloer liggen niet van echt te onderscheiden travertinlooktegels, die bijdragen aan de natuurlijke uitstraling en ook als hoge plint zijn toegepast. In de gang kom je via een doorgang aan de rechterzijde in de werkkamer, die ook als speelkamer dienstdoet. Via de werkkamer betreed je ook de living. De donkere kast in de werkkamer is van hetzelfde maatwerkmeubilair als in het zitgedeelte van de living. 


Keuken

Verbouwing, Appartement, Sanne Kurvers Interiors, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Tegelvloer

Oprey

Kokendwaterkraan

Quooker

Koken in stijl
De royale, plafondhoge keuken heeft een door Sanne bedacht verfijnd en functioneel ontwerp met natuurlijke tinten en chique materialen. Net als in de rest van het elegante interieur is alles uitgevoerd in slechts enkele tinten en materialen en zijn ‘overbodige’ onderdelen achterwege gelaten. Zo zijn de stopcontacten volledige geïntegreerd in de wand van natuursteen. Dit natuursteen, kwartsiet Taj Mahal, is gebruikt voor het spoeleiland, de werkbladen aan beide wanden en een deel van de achterwanden. De wand met koffiepantry heeft behang ter hoogte van de nis, dat bijvoorbeeld ook in de werkkamer is te vinden. De planken worden allemaal verlicht met subtiele lichtstrips; het plafond is uitgerust met spots. De verticale delen van de planken zijn bewerkt met een metallic coating, zodat de tint van messing patina terugkomt op meerdere plekken, zoals bij het spoeleiland en de haard bij de bank. De tegelvloer gaat ter hoogte van een brede toog naar de living over in een donker gebeitste eikenhouten vloer in Hongaarse punt met smalle stroken. 

Eén geheel
“De plek van de eettafel is dé logische locatie, zo direct grenzend aan de keuken”, vertelt Sanne in de langwerpige open ruimte waar aan het andere uiteinde het zitgedeelte is met een royale bank bij een nieuwe haard. De plek van de eettafel voelt inderdaad natuurlijk, zo dicht bij de keuken en gepositioneerd voor de originele haard. De tafel en stoelen van Deens design, vormen samen een fraai plaatje. Bovendien is er veel daglichtinval via de straatzijde en indirect vanuit de keuken die grenst aan de tuin. Boven de eettafel prijkt een armatuur bestaande uit sfeervolle bollen, die in een kleinere variant ook boven de salontafels hangt. De armaturen passen naadloos bij de zachte belijning in het interieur die Sanne Kurvers Interiors ook liet terugkomen in de bank, de bijzettafel bij de fauteuil en de togen. Bovendien zijn rondingen ook onderdeel van een van de originele kozijnen. “De kozijnen, zowel binnen als buiten, zijn net als de deuren, verwarmingselementen en plafondlijsten origineel; we hebben wel nieuwe wandlijsten toegevoegd. Alles wat is geschilderd hebben we in dezelfde zachte en lichte tinten uitgevoerd. Zo zijn de kleuren van de muren doorgetrokken in de plinten en plafonds.” En zo heeft Sanne Kurvers Interiors een interieur neergezet dat staat als een huis, waar genoten kan worden van alle rust en ruimte. 

Editor: Media team

Datum: 19-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal