Serre trends 2024: duurzaam, multifunctioneel en natuurlijk verlicht 

Busscher Serrebouw

Het nieuwe jaar brengt vernieuwende trends op het gebied van wonen en aanbouwen. Opvallend is de groeiende connectie tussen woningen en de buitenomgeving. Aan de achterzijde van huizen zien we steeds vaker grote raampartijen, waardoor een harmonieuze verbinding met de tuin ontstaat. Met de groeiende behoefte aan flexibele woonruimtes, krijgt de serre een centrale rol als multifunctionele aanbouw. Ontdek hier de  Serre Trends 2024 en hoe ze de moderne leefomgeving transformeren. 

Serre trends 2024, serre, Busscher Serrebouw, The Art of Living

Serretrend 1: duurzaam comfort 
Woningen integreren de serre nu meer dan ooit als een integraal onderdeel. Hedendaagse ontwerpen omarmen duurzaamheid door gevels te vervangen door glazen daken, vouwwanden of glazen puien. Deze aanpak verhoogt niet alleen de waarde van het huis, maar biedt ook extra vierkante meters woonoppervlak. Een duurzame keuze met esthetische en financiële voordelen. In 2024 neemt duurzaamheid een nog prominentere plek in, en het belang ervan groeit gestaag. Een toenemend aantal Nederlanders is actief op zoek naar mogelijkheden om hun woningen duurzamer te maken en wij staan klaar om daarbij te ondersteunen! 

Serretrend 2: meer licht in huis
Licht speelt een cruciale rol in het welzijn van bewoners. Serres evolueren naar lichte, ruime interieurs met glazen uitbouwen en lichtstraten. Naast grote raamoppervlakken zorgen lichtstraten voor optimale lichtinval en een moderne uitstraling. Een slimme manier om een overvloed aan natuurlijk licht te benutten en een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. Een van de opvallende serre trends 2024.
Veel daglicht in je huis staat niet alleen mooi, maar heeft ook voordelen voor jouw productiviteit en welzijn. Het brengt een vrolijk en energiek gevoel.  

Serre trends 2024, serre, Busscher Serrebouw, The Art of Living

Serretrend 3: een natuurlijke uitstraling
2024 brengt een liefde voor natuurlijke materialen en kleuren met zich mee. Hout en tinten als groen, bruin en aardetinten domineren het palet. Minimalisme en flexibiliteit blijven populair, waarbij interieur en design worden gestroomlijnd. Serres krijgen een natuurlijke make-over, vaak ontworpen met een mix van hout en aluminium voor een harmonieuze eenheid in het exterieur. Eén van de serre trends 2024, over natuurlijke materialen, bezorgd meer sfeer en warmte binnen het interieur en zorgt voor de juiste balans. Het is een trend die in ieder huis vrij makkelijk aanpasbaar is. Doseren van natuurlijke tinten is niet nodig, want hoe meer er wordt gecombineerd, hoe warmer en spannender de omgeving zal gaan aanvoelen.  

Serretrend 4: verbinding van woonruimtes  
Moderne woningen onderscheiden zich door een open karakter op de begane grond. Geen afgesloten ruimtes meer, maar een naadloze overgang tussen living, eetkamer en leefkeuken. Centraal hierin vinden we vaak een serre, het kloppende hart van de woning. Deze multifunctionele ruimte is ontworpen voor diverse behoeften en activiteiten, waardoor het een centrale ontmoetingsplaats wordt. geen deuren en hokjes meer, maar een open ruimte met veel licht, dat is toch de droom van iedereen?!  

Een serre voor elk seizoen  
Serre Trends 2024 omarmen duurzaamheid, verlichting en natuurlijke esthetiek. Het zijn niet langer slechts uitbreidingen van het huis, maar eerder centrale elementen die de manier waarop we wonen en leven transformeren. Met de Serre Trends van 2024 ontstaat een perfecte balans tussen binnen en buiten, waar comfort en natuurlijke schoonheid elkaar ontmoeten. Met Busscher Serrebouw als partner ben je verzekerd van hoogwaardige geïsoleerde serreaanbouwen, vouwwanden, minimalistische puien en lichtstraten. Bouw met glas en creëer een serre die het hele jaar door een bron van comfort en verbinding vormt. 

Editor: Media Team

Datum: 15-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Busscher Serrebouw