Sfeer en functie in harmonie

Roan Interior Design

“Mijn opdrachtgevers hadden al eens een huis laten bouwen en wisten mede daardoor goed wat ze belangrijk vonden voor hun nieuwe woning. Een goede akoestiek was een van hun wensen en de trap die ik ontwierp is daar een bijdrage aan.” De dichte trap van beton is afgewerkt met eikenfineer, waardoor ondanks de omvang van de entree en de keramische tegelvloer, ongewenste geluiden tot een minimum worden beperkt. Het donker uitgevoerde houtfineer van de balustrade met een verticaal lijnenspel zorgt voor een strakke vormgeving, net als het rookglas dat op de balustrade is geplaatst. Het textielbehang in de entree zorgt


Woonkamer

Verlichting, Royale woning, Roan Interior Design, The Art of Living

Uitgekiende zichtlijnen
Via een royale dubbele taatsdeur met behang dat doorloopt voorbij de deur, kom je vanuit de keuken in de woonkamer. “De taatsdeuren in de woning zijn met zo veel mogelijk glas uitgevoerd”, vertelt Roan, “zodat de ruimtes onderling optimaal met elkaar in verbinding staan en het zicht naar buiten richting de tuin met zwembad zo min mogelijk wordt onderbroken.” Vanuit de zithoek heb je dan ook een fraai uitzicht op de tuin. De zithoek heefteen royale bank, geplaatst op een kleed. Het kleed voegt kleur toe aan het interieur dankzij een combinatie van beige, groen, donkerbruin en cognactinten: kleuren die elders in de woning terugkomen in het meubilair en de gebruikte materialen. Achter de bank is het fraaie decoratieve stucwerk uitgerust met indirecte verlichting: een manier van verlichten die Roan Interior Design in meerdere ruimtes heeft toegepast als onderdeel van het lichtplan. Zo ook in de wandkast met planken aan de zijkant van de bank. Het tv-meubel ontwierp Roan dusdanig dat het mooi aansluit op de tegelvloer en het plafond én samen met de aangrenzende kozijnen optimaal tot z’n recht komt: “We hebben de zijkanten van het meubel daarvoor in de dagkant van de ramen door laten lopen.” 


Keuken

Verlichting, Royale woning, Roan Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Tegelvloeren

Oprey/Neolith

Wandbekleding

Dutch Walltextile Company

Kokendwaterkraan

Quooker
Verlichting, Royale woning, Roan Interior Design, The Art of Living

Plek voor een groot gezin
“Voor dit gezin is de keuken de centrale plek in huis, waar voldoende ruimte moest zijn om royaal te kunnen koken en eten, maar ook voor zoiets praktisch als het opladen van de telefoons. Voor dat laatste zijn lades gemaakt met stekkers.” Roan Interior Design ontwierp een chique keuken bestaande uit een kookeiland met barkrukken en daarachter een keukenwand met spoelgedeelte en apparatuur. De donkere keukenfronten contrasteren met het werkblad met z’n warme, lichte tinten. Slechts de fronten voor de koelkast zijn uitgerust met grepen, de rest van de keuken is greeploos uitgevoerd. Boven het kookeiland zorgt de lichtrails voor uitstekende verlichting boven het kookeiland; boven de low dining-table hangt een sfeervol armatuur. 


Bovenverdieping

Verlichting, Royale woning, Roan Interior Design, The Art of Living
Verlichting, Royale woning, Roan Interior Design, The Art of Living

Luxueuze uitstraling
De slaapkamers bevinden zich op de bovenste etage en hebben een pvc- vloer in een warme houtlook. De ruime slaapkamer van de opdrachtgevers heeft een heerlijk comfortabel bed met een stijlvolle achterwand van stoffen panelen. De bovenzijde van de panelen is uitgerust met indirecte verlichting die de achterliggende wand van textielbehang met subtiele structuur een diepte-effect geeft. Het bed staat tussen twee nachtkastjes met aan de ene zijde een hanglamp en aan de andere zijde een leeslamp, waarmee bewust asymmetrie is gecreëerd. De inbetweens voor het raam worden vergezeld van overgordijnen en even verderop loop je de walk-in-closet in via een kant naar keuze. Het bankje met kussen onder het raam geeft het nodige comfort bij het aan- en uitrekken van schoenen. 

Schitterende materialen en kleuren
Het oog voor detail van Roan is in de hele woning te zien en in het bijzonder in de badkamer waar bijvoorbeeld het bad en het wastafelmeubel exact in het hart van het raam zijn geplaatst. De technische benodigd- heden zijn overal in huis zoveel als mogelijk aan het oog onttrokken, zoals de mechanische ventilatie in de badkamer. De accessoires die juist extra cachet geven zoals kranen, zijn in stoer gunmetal uitgevoerd. Bijzonder is ook het stucwerk in twee kleuren: een donkere tint voor de douche en bij het toilet, en een lichte tint in de rest van de badkamer. De kleuren sluiten naadloos aan bij het blad van het wastafelmeubel en de wand achter het bad. Deze wand heeft bovendien een opstaande rand zodat er een handige plek is voor verzorgingsproducten. Het laat bij uitstek zien hoe sfeer en functie in dit interieur harmonieus samengaan. 

Editor: Media team

Datum: 17-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Mark Hadden