Combineer sfeer en functionaliteit met tuinverlichting

Buitenverlichting speelt een belangrijke rol bij het inrichten van de tuin. Als je een mooie tuin hebt, wil je natuurlijk ook dat deze ’s avonds gezien wordt. Goede tuinverlichting is daarom een must. Met de juiste verlichting kun je sfeer en functionaliteit op slimme wijze combineren. De mogelijkheden zijn groot, zo kun je kiezen voor een simpel spotje, designverlichting of buitenverlichting met sensor.

Waarom tuinverlichting

Er zijn verschillende redenen waarom tuinliefhebbers graag verlichting plaatsen in de tuin. Tuinverlichting kan onder andere dienen als effectieve lichtbron, functionele lichtbron of sfeer verhogend element. Bij een effectieve lichtbron dient de verlichting voor een speciaal doen, bijvoorbeeld de veiligheid van de tuin en de woning vergroten. Hiervoor worden vaak bewegingssensoren gebruikt.

Bewegingssensor voor effectiviteit

Effectieve verlichting is dus eigenlijk alleen maar tijdelijk nodig en hoeft niet de hele nacht te branden. Om deze reden wordt er vaak gebruik gemaakt van buitenverlichting met een sensor. Deze bewegingssensoren zorgen ervoor dat het licht alleen aanwezig is, als het er ook daadwerkelijk moet zijn. Dit zorgt ervoor dat je als bewoner  ’s avonds veilig rondom je woning kunt lopen, maar het helpt ook tegen inbraak.

Breng sfeer in je tuin  

Buiten het feit dat verlichting ervoor kan zorgen dat je je veiliger voelt, draagt het natuurlijk ook bij aan de sfeer van de tuin. Steeds vaker worden sfeer en functionaliteit gecombineerd met tuinverlichting. Als je de sfeer in je tuin wilt verhogen door verlichting aan te brengen, dan is het belangrijk om een goed plan te maken. Een goed uitgedacht lichtplan, waarbij de zichtlijnen als uitgangspunt genomen worden. Hierdoor ontstaat een prachtige samenhang, waardoor de sfeer in je tuin vergroot wordt.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.