Ruime woonkamer, beton vloer, uitzicht, grote ramen, open haard, landelijk, industrieel, Wolfs Architecten

  • Sfeerbeton
  • Heidebloemstraat 19a
  • 5482 ZA Schijndel

Landelijk en industrieel gecombineerd | Sfeerbeton

Door een vaste relatie van ons Aannemersbedrijf Janssen B.V. uit Moergestel, zijn wij van Sfeerbeton in contact gekomen met de bewoners. De bewoners hebben een landelijke woning in Brabant laten ontwerpen van de hand van Wolfs Architecten.

Om de bewoners een goed beeld te geven van de mogelijkheden met onze betonvloeren hebben wij ze uitgenodigd om eens te komen kijken naar de vloer van de winkel Qu4ttro in Oisterwijk. Vele jaren geleden hebben wij hier een slijtvaste Sfeerbetonvloer gemaakt in een kleur antraciet. Door de gastvrijheid van Marijn (Qu4ttro) komen wij graag met potentiële klanten bij hem over de vloer. Marijn geeft ons uitgebreid de gelegenheid de vloer van zijn winkel te laten zien en voegt zich graag als ambassadeur in het gesprek. Vol enthousiasme verteld hij dan over zijn ervaringen met de vloer en het gemak van het onderhoud van de vloer.

Voor mevrouw stond al vanaf het moment dat de bouwplannen ontstonden vast dat zij graag een industriële betonnen vloer wilde in haar woonhuis. Na haar eerste kennismaking hebben wij haar en haar man verder mogen adviseren over de kleurkeuze en de uitvoering van onze vloer in de woning. De woning heeft aan de achterzijde een groot en weids uitzicht over landerijen waardoor het uitnodigt om bij de eerste lentezon de schuifdeuren naar de tuin open te zetten en te genieten van de eerste zonnestralen. Wij hebben hiervoor mogen adviseren om het terras aansluitend aan de woning ook te voorzien van een Sfeerbetonvloer in de zelfde kleur als de vloer binnen zodat het terras een verlengstuk van de eetkamer vormt.

Het akoestisch plafond van Asona Benelux zorgt voor een prettige geluidsabsorptie in de leefruimtes.

Binnen en buiten werd het stucwerk verzorgd door Stucadoorsbedrijf L&L.

Werkruimte, kantoor, home office, beton vloer, boekenkast, lichtinval, landelijk, industrieel, Wolfs Architecten

 

Combinatie van strak en industrieel
De woning kent landelijkheid alom dus. De industriële elementen komen met name terug in het interieur: de tafel, de lampen, de betonnen vloer. De betonnen vloer heeft ook een praktisch aspect. Voor de verwarming is het top, want je krijgt een maximaal rendement van de leidingen. Extra isolatie wordt verkregen door het riet dat is gelegd in een dikte van 30 centimeter. De woning wordt geheel verwarmd met aardwarmte en met hetzelfde systeem gekoeld.

 

Keuken door Tweede Kamer Interiors, Siemens, Gaggenau en Gutman, houten tafel, betonvloer, Landelijk, industrieel, Wolfs Architecten

De keuken werd gerealiseerd door Tweede Kamer Interiors. De inbouwapparatuur is afkomstig van de merken Gaggenau, Siemens en Gutmann.


“De industriële elementen komen met name terug in het interieur: de betonnen vloer van Sfeerbeton”


Ruime keuken, Tweede Kamer Interiors, open haard, sfeervol, houten tafel, boomstam tafel, landelijk, industrieel, Wolfs Architecten

De ruimtes zijn voorzien van een karakteristieke betonnen vloer gerealiseerd door Sfeerbeton uit Schijndel.

Ruime keuken, maatwerk, Tweede kamer Interiors, open haard, Vestia Kachels, sfeervol, lichtinval, houten tafel, landelijk, industrieel, Wolfs Architecten

___

Meer projecten van Sfeerbeton bekijken?

 

Sfeerbeton, betonnen vloeren