lichtplan_HoogspoorDesignLight_uitgelicht-slider2
lichtplan_HoogspoorDesignLight_uitgelicht-slider3
lichtplan_HoogspoorDesignLight_uitgelicht-slider4
previous arrow
next arrow

Sfeervol lichtplan | HOOGSPOOR Design Light

Licht is één van de belangrijkste sfeermakers in een woning. Het roept emotie op, heeft de gave om bepaalde elementen extra uit te lichten en weet telkens de juiste beleving te creëren. Een bedrijf dat hier alles over weet is HOOGSPOOR Design Light. Met de hoogwaardige lichtplannen- en adviezen wordt iedere ruimte, binnen en buiten, omgetoverd tot een sfeervolle omgeving. Het bewijs hiervan vinden we in een karakteristiek verbouwde villa, gelegen in een bosrijke omgeving in Noord-Brabant.

Lichtplan, Hoogspoor Design Light, the art of living


“We hebben gespeeld met licht om de juiste sfeer te creëren”


Smaakvol verbouwde boerderijwoning

De prachtige woning ligt ‘verscholen’ aan een grote laan, omgeven door bomen en groen. Pas na de toegangspoort ontwaart de schoonheid van de villa zich in volle glorie. De woning is getransformeerd naar een eigentijds geheel. Zo heeft de villa een nieuwe indeling gekregen, die beter past bij het gezinsleven van de bewoners. Het karakter van het pand hebben ze behouden en aangevuld met moderne elementen.

Interieurbouw: Willuks Interieurprojecten B.V.

 

Ruime opzet

De begane grond is voorzien van een ruimtelijke indeling met een rustige basis. Zo is de vloer één geheel en de ruimtes zijn open gelaten. Achter de keuken bevindt zich een aparte tv-kamer. Deze ruimte heeft een iets intiemere setting, waardoor er binnen het vrij grote geheel ook de optie is om je wat meer af te zonderen.

Trap: Van Der Schoot Trappen. Stalen deuren: Blecks Stalen deuren.

 

Spelen met licht

De woning dankt haar aangename beleving onder meer aan de sfeervolle verlichting, waarvoor HOOGSPOOR Design Light het lichtplan verzorgde voor zowel de binnen- en buitenomgeving en de armaturen leverde. De bewoners wilden graag een rustige basis. Dit is vertaald naar een plan met een neutrale, tijdloze beleving.


“We genieten enorm van de mooie beleving die de verlichting creëert”


Uitwerking

De professionals van HOOGSPOOR hebben vanuit het lichtplan gespeeld met licht om de juiste sfeer te creëren. Zorgvuldig gekozen contouren worden versterkt met de verlichting. Hierdoor is meer diepte ontstaan. Hier en daar zijn tevens accenten aangebracht, bijvoorbeeld om een bepaald interieurelement uit te lichten.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Hoogspoor Design Light?