Penthouse, By Thimble, Woonkamer, zithoek, Design meubels, Gezellig interieur, Warme kleuren, Eames stoel

 • Interieurontwerp
  By Thimble
  Amersfoort | www.bythimble.nl
 • Leverancier audio (Bang & Olufsen en Loewe), internet en beveiliging
  Morelisse Beeld en Geluid
  Amersfoort | www.morelisse.nl
 • Aannemer
  Aannemersbedrijf Dick de Boer B.V.
  Hoorn | www.ddbhoorn.nl
 • Houten vloer
  Van Apeldoorn & Faber Hout
  Amsterdam | www.apfa.nl
 • Keukenapperatuur
  Gaggenau Flagship showroom inspiratiehuis 20|20
  Hoofddorp | www.gaggenau.nl

Samenhang in sfeervol penthouse | By Thimble 

Dit twee verdiepingen tellende penthouse in de provincie Utrecht ligt in een prachtig historisch pand. Lieke Vingerhoed van By Thimble toverde het om tot een gezellige, moderne gezinswoning waarin eenheid, design en luxe samenkomen. Het gezin woonde eerst vier jaar lang op de bovenste etage. Later kregen zij de kans om ook de benedenverdieping te kopen. Aan Lieke de taak om de twee verdiepingen van het penthouse met elkaar te verbinden door middel van een passend interieur.

De houten vloer, gelegd in een Hongaarse punt, is afkomstig van Van Apeldoorn & Faber Hout.

Een trap die verbindt

“Belangrijk was dat het interieur ruimtelijk zou zijn”, vertelt Lieke. “In het ontwerp heb ik gewerkt met lange zichtlijnen en een open plattegrond. De bovenste etage kreeg een nieuwe indeling waarin ruimtelijkheid en verbinding de leidraad vormen. Dit heb ik doorgetrokken naar de benedenverdieping, die volledig nieuw is opgebouwd. Een strakke, op maat gemaakte trap, uitgewerkt in hout, glas en staal, zorgt letterlijk voor de verbinding tussen de twee verdiepingen”

De inbouwapparatuur van Gaggenau past perfect in de op maat gemaakte keuken.

Penthouse, By Thimble, Woonkamer, eetkamer, eettafel, Open keuken, design meubels, Houten vloer

De audioproducten van de merken Bang & Olufsen en Loewe zijn afkomstig van Morelisse Beeld & Geluid.

Speels effect

Wanneer je het penthouse binnenkomt voel je direct de sfeer. Hier worden oud en nieuw gecombineerd. De hal is ingericht met maatwerk kasten en een garderobe. Stalen deuren bieden toegang tot de woonkamer, waar een grote eettafel centraal staat. Lieke: “Voorheen was dit de plek van de keuken, maar die hebben we bewust wat verder in de woning geplaatst, om meer ruimtelijkheid te creëren. Door de keuze voor twee zithoeken voelt de grote, open ruimte toch knus en gezellig aan. Aangrenzend aan de woonkamer hebben we een speelkamer gemaakt voor de kinderen. De ruimtes worden met elkaar verbonden door een prachtige houten vloer. Deze vloer is bewerkt met een white wash coating en gelegd in een Hongaarse punt, wat zorgt voor een speels effect. Ook in de verhogingen loopt de vloer door, waardoor een strak geheel is ontstaan.”

Aannemersbedrijf Dick de Boer voerde de renovatie van het penthouse uit in nauwe samenwerking met By Thimble.

Opvallende items

Vanuit de woonkamer kom je in de hoger gelegen keuken. Hier werd gekozen voor robuuste materialen, zoals steen en hout en een natuurlijk kleurenpallet met bruin-, grijs- en groentinten. Dit werd aangevuld met opvallende items, zoals een groen, marmeren koffiebarretje, groene barkrukken en een gouden afzuigkap. Ook opvallend zijn de turquoise wandtegels bij de trap, die doorlopen van de bovenverdieping naar de benedenverdieping en zo de verbinding versterken binnen het penthouse.

Penthouse, By Thimble, Keuken, Ontbijtbar, barkrukken, wandbekleding, Behang, houten vloer, open keuken

Extra licht komt binnen dankzij de Velux dakramen.

Luxueuze uitstraling

De master bedroom bevindt zich eveneens op de bovenste verdieping. “We hebben één compartiment gecreëerd waarin het slaap-, bad- en kleedgedeelte zijn ondergebracht”, vertelt Lieke. “In de uitwerking van het interieur hebben we gekozen voor enkele opvallende items, zoals de vloer met een visgraatmotief die doorloopt van het slaapgedeelte tot in de badruimte. Ook de zwarte tegel met een hexagon motief is bijzonder, net zoals het tropische behang en de koperen en gouden elementen in het wasmeubel en de inloopdouche. Deze details geven de ruimte een luxueuze uitstraling.”

Penthouse, By Thimble, Slaapkamer, masterbedroom, visgraatvloer, warm interieur

Daarnaast was Morelisse Beeld & Geluid ook verantwoordelijk voor de beveiliging- en internet installaties.

Penthouse, By Thimble, Badkamer, Badkamer design, Donker badkamer, Visgraatvloer, Stenen vloer, Inloopdouche, Wastafels, Chrome kranen

Karsten Interieurbouw maakte onder meer de inbouwkasten volledig op maat.

Een houtlook vloer en zwarte wandtegels van Intercodam zorgen voor een eigenzinnige uitstraling. Het natuursteen is afkomstig van Jan Reek Natuursteen.

Eigenzinnig penthouse

Op de benedenverdieping liggen een tweede badkamer en de kinderkamers. Hoge plafonds en een prachtig uitzicht zorgen voor een extra ruimtelijk gevoel. De bewoners zijn dik tevreden: “Lieke heeft ons verrast met haar eigenzinnige kijk op de dingen. Door de keuken een andere plek te geven, heeft ons penthouse een heel ander interieur gekregen, dat perfect past bij ons gezin en onze manier van leven.”