Moderne boerderij, Visie B.V. Stalen deuren. Leren bank,

Sfeervol wonen in een moderne boerderij | VISIE B.V.

Met de realisatie van een moderne boerderij in de provincie Zuid-Holland bewijst Richard, van architectenbureau VISIE, dat hij een getalenteerd architect is. Op deskundige en verrassende wijze wist hij de woonwensen van de opdrachtgever te vertalen in een bijzonder sfeervolle nieuwbouwwoning.

Omgevingsfactoren als uitgangspunt

Warm, modern en puur zijn een aantal woorden waarin de sfeer van de moderne boerderij zich laat omschrijven. In het ontwerpproces vormden de omgevingsfactoren één van de belangrijkste uitgangspunten. “We hadden te maken met een smalle, maar diepe kavel en een agrarisch bestemmingsplan, waardoor we maar op beperkte manieren mochten bouwen. Hier hebben we de vorm van de woning op aangepast. Bij binnenkomst word je verrast door de hoeveelheid ruimte. Dit wordt versterkt door een lange zichtlijn die van voor tot achterin de woning loopt. Door een sterk assen- en lijnenspel heeft de woning een heldere indeling gekregen”, aldus Richard.

Moderne boerderij, Visie B.V. Stalen deuren. Leren bank,

De moderne woonboerderij werd ontworpen door Richard Kool.
Voor de bouw werkte hij samen met Zwarts Bouwbedrijf.

Moderne boerderijstijl

Qua architectuur wilden de opdrachtgevers dat de woning een moderne boerderijstijl zou uitstralen. “We hebben daarom gekozen voor moderne en landelijke elementen. Het uiterlijk is vrij strak gehouden, waarbij het rieten dak met de stompe punt zorgt voor een klassieke touch. Ook de buitenmuren, gemaakt van een speciaal soort metselsteen, en houten gevelbekleding harmoniseren prachtig bij elkaar. Door de grijze onderrand is de strakheid van de woning extra benadrukt.”

Moderne boerderij, Visie B.V. Stalen deuren. Leren bank,

De betonnen vloer is gelegd door BetonReform.

Prachtige aankleding

De combinatie van landelijke en moderne elementen wordt ook naar het interieur vertaald. Door het verwerken van houten balken is een warme woonsfeer gecreëerd. Ook wilden de opdrachtgevers dat luxe werd verwerkt in de woning. In de hal van de moderne boerderij is daarom een luxueuze toiletruimte gecreëerd, met een apart mannen- en vrouwentoilet. De ruimtes op de eerste etage zijn tevens prachtig aangekleed. De master bedroom heeft een ensuite badkamer, die van de ruimte afgesloten wordt door een glazen, stalen deur. Een tweede badkamer is in dezelfde stijl uitgewerkt. Passende verlichting maakt deze ruimtes helemaal af.

Smaakvolle afwerking

Het interieur werd in samenwerking met meubelbedrijf Haco ontwikkeld. “Als hofleverancier heeft Haco een groot deel van het vaste interieur op maat ontworpen en gemaakt, zoals de gezellige leefkeuken en maatwerk kasten in de woning”, aldus Richard. De modern-landelijke stijl sluit enorm goed aan op de architectuur van de woning.

Visie Architecten

In balans

Als finishing touch werd ook de tuin aangelegd. Voor het ontwerp hiervan vormden de architectuur en gecreëerde zichtlijnen belangrijke uitgangspunten. De binnen- en buitenkant van de moderne boerderij sluiten nu perfect op elkaar aan en alles is in balans. “Het gehele traject is erg prettig verlopen”, vertellen de opdrachtgevers. “Richard heeft niet alleen een prachtige architectuur gecreëerd, maar ons ook erg goed geholpen door het proces te coördineren. De bouw nam daardoor slechts tien maanden in beslag. Plezier was de rode draad in het traject. Hierdoor kunnen wij nu optimaal van de woning genieten.”

Moderne boerderij, Visie B.V. Stalen deuren. Leren bank,

De prachtige tuin is ontworpen en aangelegd door Hoveniersbedrijf Jor Garden.
Zij verzorgde tevens de gehele aankleding van de terrastegels tot aan de plantenbakken.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Alexander Mul van Imade

__

Meer projecten bekijken van Visie B.V.?