sfeervol wonen, Versteegh Design, glamorous, bar, wellness

Sfeervol wonen in glamour woning | Versteegh Design

De opdrachtgevers waren erg gecharmeerd door het werk van Stephen van Versteegh Design. Ze wilden sfeervol wonen en het interieur van hun villa transformeren in de bekende luxueuze en aansprekende stijl van de ontwerper. Sfeervol, glamorous en warm, harmonieus, rustig en evenwichtig zijn dan ook enkele woorden waarin het interieur definieerbaar is.

Meubel als afbakening

Stephen tekende in het ontwerp een sfeervolle woonkamer, waarbij een slim bedachte, op maat ontworpen haard annex tv-meubel met grote donkere glasplaten zorgt voor een mooie afbakening. “Het leefgedeelte speelt zich af rondom dit element’’, aldus Stephen. Waarbij aan de ene kant een luxe living aangrenst, net als de keuken en een sfeervol zitje aan de andere zijdes. Nog wat verder door zijn een werkkamer en een grote eetkamer gelegen.

sfeervol wonen, Versteegh Design, glamorous, bar, wellness

Versteegh-Design voorzag de woning van een nieuwe, logische indeling en inrichting, waardoor er een sterke basis ontstond voor het verdere interieur. Hij werkte hiervoor samen met Aannemersbedrijf J. Boom.

 

Het interieur werd op maat ontworpen door Stephen en gemaakt door Gino Babel Interieurs. Het haard annex tv-meubel zorgt voor een mooie afbakening in de woonkamer.

Symmetrie en een rustige basis

Zowel in de eetkamer als in de living is er een verlaagd plafond gecreëerd, waardoor de kamers een bepaalde knusheid hebben gekregen. Door de plafonds symmetrisch vorm te geven, is bovendien ook een bepaalde rust ontstaan in de inrichting. Die symmetrie is ook in de rest van de woning doorgevoerd, waardoor het interieur een rustige opbouw heeft gekregen, wat zorgt voor sfeervol wonen.

De woning ademt een glamorous uitstraling, zoals te zien in de grote hal.

Weelderige badkamer

Via een prachtige trap in de grote hal zijn de kamers op de eerste verdieping bereikbaar, welke tevens sfeervol ingedeeld en aangekleed zijn. De master bedroom, met walk-in closet en weelderige badkamer, is een combinatie van glamour en bijzondere materialen en ademt luxe hotelsfeer. Stephen: “De basiskleuren zijn bewust donker gehouden, zodat het interieur, naast glamorous, ook warm en knus is, en daardoor heel leefbaar. Dit wordt versterkt door passende verlichting.”

sfeervol wonen, Versteegh Design, glamorous, bar, wellness

Door de gehele woning is het prachtige natuursteen geleverd en geïnstalleerd door SolidNature.

Slapen in een vogelnest

Op de tweede verdieping is nog een kamer gelegen, die een geheel eigen uitstraling heeft gekregen. “Het was een droom van de dochter van de opdrachtgevers om te slapen in een vogelnest.” Dat thema heeft Stephen vervolgens helemaal doorgetrokken in onder meer het fotobehang en de verlichting.

sfeervol wonen, Versteegh Design, glamorous, bar, wellness

Ook de slaapkamers zijn sfeervol aangekleed. Zo toverde Stephen een van de slaapvertrekken om tot ‘vogelnest’.

Opvallende elementen

Door de basis rustig te houden, ontstonden er volop mogelijkheden om qua materialisering uit te pakken. Zo zijn de verlaagde plafonds bekleed met een prachtige leersoort en is ook het haard annex tv-meubel gedeeltelijk bekleed met leer. Daarnaast is er gekozen voor opvallende wandbekleding in onder meer de eetkamer, het toilet en de badkamer. Ook erg bijzonder is de halve edelstenen Amethist, dat verwerkt is in het keukenblad en de bar, gelegen in het souterrain. “Deze steensoort is een echte blikvanger, zeker in combinatie met de verlichting eronder, waardoor de patronen nog beter zichtbaar zijn’’, aldus Stephen.

De bijzondere Semi-precious Amethyst (halve edelstenen Amethist), geleverd door SolidNature, voegt extra luxe toe aan het interieur. Het natuursteen is onder andere verwerkt in het keukenblad, de bar en de wand in de spa.

Luxueuze wellness

Op de begane grond is een luxueuze wellness gecreëerd. Het op maat ontworpen zwembad heeft een bekleding van mozaïek, wat ook terugkomt in de muur van het zwembad en het plafond. De combinatie met natuursteen voor één van de wanden, maakt van het zwembad een ruimte met een luxe sfeer. Ook de prachtige sauna is enorm sfeervol, dankzij de combinatie van halve edelstenen Smokey Quartz op de muren en mozaïek op de saunameubelen.

In de woning is een luxe wellness gecreëerd met zwembad en sauna.

Logische indeling

Wat het extra leuk maakt, is dat de eerste ontwerpen bijna geheel zijn uitgevoerd en er vrijwel geen aanpassingen op zijn gemaakt. De woning heeft een logische indeling gekregen. Alles klopt bij elkaar, van stijl tot verlichting. Stephen is bijzonder trots op het resultaat en het past perfect bij de opdrachtgevers.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Peter Baas

__

Meer projecten bekijken van Versteegh Design ?