Sfeervolle tuinen, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinarchitectuur

  • Eric Bijl Tuinontwerp
    Postbus 5153
    3295 ZH  ´s-Gravendeel

Sfeervolle tuinen | Eric Bijl Tuinontwerp

Eric Bijl Tuinontwerp biedt een compleet aanbod aan groene diensten. Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen zijn de specialiteiten van dit hoveniersbedrijf. Het vakkundige team, met ruim 30 jaar ervaring en passie voor het vak, creëert de meest prachtige tuinen waar sfeer een belangrijke rol in speelt. Uiteraard aangepast op de wensen en behoeften van de bewoner.

Sfeervolle tuinen, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinarchitectuur

Identiteit

“We gebruiken altijd de nieuwste producten van hoge kwaliteit”, vertelt Bijl. “Onze tuinen zijn te herkennen aan de uitstraling en de finesse. Alle details kloppen en de afwerking is van een hoog niveau. Het realiseren van sfeervolle tuinen die aansluiten bij de persoonlijkheid van de gebruikers is ons doel, dan is een echte Bijl-tuin geslaagd. Eric Bijl Tuinontwerp is goed op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden, wat meegenomen kan worden in het ontwerp van de tuin. Door de juiste vakkennis en creativiteit kunnen de juiste resultaten behaald worden.

Sfeervolle tuinen, Eric Bijl Tuinontwerp, tuinarchitectuur

Van overkapping naar wellness

Naast tuinen is Bijl ook specialist in het ontwerpen van overkappingen en veranda’s. “We waren een van de eerste die overkappingen in tuinen realiseerden”, vertelt Bijl. “Dat was in die tijd uniek. Binnen tien jaar is deze markt en de vraag steeds verder ontwikkeld. Nu heeft bijna iedereen een overkapping in de tuin. Vanuit deze beweging zijn we stijlvollere varianten gaan ontwerpen. Met name in de afwerking aan de binnenkant, die steeds vaker gebruikt wordt voor luxe recreatie zoals wellness en fitness. De overkapping is als het ware een lifestyle-product geworden dat het hele jaar door een functie heeft.”

Eyecatchers

Ook met kleine tuinen weet Bijl raad. “Het is een uitdaging om een gezinstuin ook voor volwassenen aantrekkelijk te maken en andersom. Loungen in combinatie met spelen is iets waar veel vraag naar is. Vaak werken diverse groene eyecatchers dan goed, die zorgen direct voor een speels effect en geven toch hier en daar een afscheiding aan.” Onderhoudsvriendelijke beplanting is op dit moment populair. Voor Bijl een prettige ontwikkeling. “Zo blijft de natuur toch het belangrijkste van een tuin.”

Tekst: Gonnie Liebregts
Fotografie: Eric Bijl

___

Meer projecten zien van Eric Bijl Tuinontwerp?