Stijlvol interieur | Eva Wagner, the art of living

Sfeervolle villa met stijlvol interieur | Eva Wagner

Op een idyllische plek, omgeven door groene landschappen, creëerde de gepassioneerde interieurontwerpster Eva Wagner ruim een jaar geleden haar droomhuis. De bestaande woning uit 1902 werd hiervoor getransformeerd tot een sfeervolle villa met klassiek randje en een stijlvol interieur waarin landelijke en moderne elementen een gedeelde hoofdrol spelen. “Het huis is precies geworden zoals we hadden gehoopt. Hier zijn we echt thuis.”

Fornuis: Pitt Cooking. Maatwerk (keuken): Tiv Create. Meubilair: Room108. Stucwerken: Stukbouw. Interieurontwerpster: Eva Wagner. Eikenspanten, vensterbanken en tv-meubel: Vieille France.

Stijlvol interieur | Eva Wagner, the art of living

Domotica en schakelmateriaal: Gira. Trap: Vogels Machinale Houtbewerking & Timmerwerk./strong>

 

Modern met een landelijke inslag

Om de woning aan te laten sluiten bij de wensen van Eva en haar gezin, werd het bestaande huis aan een grootschalige verbouwing onderworpen. “Het pand dateert uit 1902 en is in de jaren ’60 al eens verbouwd,” vertelt Eva. “Wij wilden het heel graag naar de moderne tijd trekken, met oog voor de historie van het pand. Niet te strak dus, met behoud van de authentieke sfeer. De architectuur is in samenwerking met architect Steven Woudstra van Woudstra Architecten tot stand gekomen. We hebben 1,5 meter op het huis gebouwd en daarnaast aan de achterzijde uitgebouwd. Ook de gedateerde uitstraling ging op de schop.”

Sierlijsten: Orac Decor. Linnen beddengoed: Casa Comodo. Badkamerkranen: Hotbath BV. Badkamer – volledige realisatie: Sanitairwinkel.nl. Vloeren – beton: H&O Bedrijfsvloeren.

Stijlvol interieur | Eva Wagner, the art of living

Tuinaanleg: Mark van den Over Grondwerken.

Verlichting – buiten: Nostalux. Pizzaoven: Haardhout.eu. Rietdekker: Com-Dach. KEIM Verf: Mineraalverf.nl

 

Boutiquehotelsfeer

Op de begane grond ontwierp Eva de hoofdslaapkamer, compleet met inloopkast, grote slaapkamer en en-suitebadkamer. De stijlvolle gang, met donkere muren en mooie verlichting, vormt een mooie introductie op wat gerust een luxe suite genoemd mag worden – alsof je een chic boutiquehotel binnenloopt. Eva: “Ook hier hebben we gekozen voor een combinatie van eigentijdse en klassiek-landelijke kenmerken. Zo hebben we de wand waar het bed tegen geplaatst is voorzien van prachtig lijstwerk – als een klassieke knipoog. De inloopkast heeft een modern-strakke uitstraling, waarbij de grepen juist weer een landelijke touch toevoegen.” De badkamer blijkt een oase van rust en schoonheid, door de keuze voor een royaal ligbad, luxe inloop- douche en een prachtig wastafelmeubel van beton en hout – wederom een eigen ontwerp. De persoonlijke voorkeuren en liefde voor materialen maakt dit geheel tot een stijlvol interieur.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Eva Wagner?